Mitä todella tapahtui Tukholmassa? Toimittaja pääsi sisäpiiriin seuraamaan salaista eSports-treeniä

Mainos
Respawn.fi sai kutsun Ruotsiin tutustumaan Netgearin laiteuutuuksiin, sekä taistelemaan Ninjas in Pyjamas -eSpots-tiimiä vastaan Counter Strikea. Haaste vastaanotettu!

Aivan liian aikainen maanantain herätyskello ilmoittaa itsestään, mutta onnekseni tämä käsky kuuluu vaimolleni, joten vielä pari tuntia ihanaa unta kunnes on aika prässätä kulmahousut, plankata lakerikengät, solmia tuplawindsori ja painua Pirkkalan lentokentälle jännityskakuli housuissa odottamaan lentoa rakkaaseen länsinaapuriin Ruotsiin – ja tarkemmin Tukholmaan, jossa yhdysvaltalainen elektroniikkayhtiö Netgear järjestää pohjoismaisen pressieventin. Heillä on jotain uutta ja mielenkiintoista hilavitkutinta tarjolla, joten lähdinpä tästä ottamaan selvää.

Inferno Online on Ninjojen pyhättö.

Netgearin keikkapaikkana toimi Vasastadenin kupeessa sijaitseva Inferno Online -internet café, joka on muuten maailman suurin pelitietokonein varusteltu tukikohta. Täällä pääset hiomaan taitojasi useissa verkkomoninpeleissä sekä tukahduttamaan roskaruoka- että energiajuomatarpeesi muutamilla kymmenillä kruunuilla. Paikka on massiivinen ja ihanan hämyisä, jotta sosioekonomisesti haavoittuvat pelittäjät tuntevat olonsa mukavaksi. Mukaanlukien minut.

Vastaanottamassa on digitalPR:n Mauritz Carlström ja Nordic Countrymanager Pål Vatneberg. Jos viimeksi mainittu olisi suomalainen, kutsuisin häntä oletettavasti leikkisästi Pålliksi. Paikalla hääräilee myös monitoiminainen, Netgearin Marketing Assistant, Nicole Forsblad. Paikalle on lentänyt jenkkilästä myös Sandeep Harpalani ja Abhay Borkar, jotka ovat Nighthawk Pro Gaming Series -verkkovekottimien isot herrat. Loistotyyppejä ja enää ei jännitä niin paljon.

Mainos
Netgearin konkarit Sandeep Harpalani ja Abhay Borkar.

Verkkovärkkejä tosipelaajille

Eventissä Netgear esittelee tosipelaajille tarkoitettuja verkkolaitteita, jotka kulkevat nimellä Nighthawk Pro Gaming Series. Tämän tuoteperheen laitteita ovat eventissä esitetyt Nighthawk Pro XR500 -reititin, Nighthawk Pro Gaming SX10 -kytkin, sekä Nighthawk Mesh -tukiasemat.

Mutta ensin pelataan leikkimielinen turnaus Counter-Strike: Global Offensiveä. Lehdistöväki jaetaan kahteen ryhmään ja muutamiin joukkueisiin. Jokaiseen joukkueeseen lisätään yksi Ninjas in Pyjamas -pro pelaaja, ikäänkuin valmentajaksi. Kerrottakoon, että NiP:in jätkät ovat sitten maailman TOP 10 -listalla, eli ei mitään tavallisia jonneja, vaan sponsoroituja huippupelaajia. Turnaus on tiukka, mutta sainpa kerran kukistettua yhden NiP:in pelaajista – tosin tämä pelaaja tuhosi minut noin 6000 kertaa. Näillä ammattilaisilla refleksit ovat aivan jostain toiselta planeetalta. Pelit päättyvät ja tassua paiskataan. Mukavia tyyppejä!

Nighthawk XR500 -reititin.

On vuorossa tuote-esittelyt, jota johtaa Netgearin nimihirviötittelillä, Senior Director Product Managerilla varustettu Sandeep Harpalani. Ensimmäisenä käydään läpi pelaajille tarkoitettu reititin, Nighthawk Pro XR500. Tämä reititin pitää itsessään jo sisällään tuplaytimisen 1,7 Ghz prosessorin, jolloin routteri ei tukehdu pienilläkään kierroksilla. XR500 käyttöliittymä, DumaOS riistää inhan lagin peleistä kuin Pohjois-Korean diktatuuri elämänhalun ihmisestä. Laitteessa on Geo-filter, jolla serverin valinta käy käden käänteessä – olitpa sitten missä tahansa maailman kolkassa. Voit seurata jokaista datan liikahdusta reaaliajassa loistavalla Dashboardilla ja mukauttaa sitä mielesi mukaan. Toolkitti toimii selainpohjalla, joten voit tiirailla sitä vaikka kännykän näytöltä, jos et toista näyttöä omista. XR500 käytön jälkeen mietit nukkumaan mennessäsi, että mikäs se lagi olikaan? Design on kuin jostain sci-fi-leffasta ja siksi todella upea. Sisustuselementtinä tämä laite ei ainakaan toimi IKEAN Ypperlig -malliston kanssa.

“DumaOS riistää inhan lagin peleistä kuin Pohjois-Korean diktatuuri elämänhalun ihmisestä”

Esittelyssä oli mukana myös Nighthawk Pro Gaming Switch XS10, joka myös ulkonäöltään näyttää avaruusalukselta. Kytkin pitää sisällään 8 10/100/1000 ethernet -paikkaa sekä kaksi, jopa kymmenen gigan porttia. Helppokäyttöinen ja voit valita jokaiselle portille oman LED-värin. Käytössä on koko RGB-väriavaruus. Voit säätää myös valojen käyttäytymistä. Esimerkiksi kaveri, jolla kuuppa pärisee energiajuomista saa varmasti nopeaan tahtiin vilkkuvan ledivalon, kun taas se jazzahtavampi tyyppi pärjää himmeällä beigellä. Valinta on sinun.

Nighthawk Pro Gaming Switch XS10.

Wi-fi yhteyksien parantamiseen löytyy kaksi Nighthawk Mesh -extenderiä jotka kulkevat nimillä X6S ja X4S. Näistä jälkimmäinen on äärimmäisen helppokäyttöinen, suoraan verkkovirtaan yövalon tapaan tökättävä signaalin parannin. Tällä saat sinne pimeään kellariisi saman tehokkaan yhteyden, mitä yläkerran auringon valossa paistattelevat immeisetkin käyttävät. Näistä tuotteista kakistan ulos erilliset laitearviot vielä myöhemmin.

Paluulento Suomeen on vaikeampaa kuin olettaisi

Esittelyjen jälkeen on vuorossa “lounas”, joka sisältää vahvasti sokeroituja sihijuomia, karkkia ja sipsejä. Taattuja rakennuspalikoita mitä pelaaja tarvitsee. Itse otin veden, koska olen vanha ja tylsä.

Kello alkaa vieriä siihen malliin, että porukat alkavat siirtyä lähellä sijaitsevaan Kappa Bar -ravitsemusliikkeeseen, mutta jäävään itseni näistä kekkereistä ulos, koska lentoni lähtee jo samana iltana takaisin sateiseen Suomeen. Lentokentällä terveysvaikutteiset pestokanat nassuun ja portille toteamaan, että lentoni on ainakin puolitoista tuntia myöhässä. Myöhästymisen syynä on se, että lentäjää ja muuta henkilöstöä ei löydetä. Kun poppoo löytyy, niin koneesta havaitaan myös teknistä vikaa. Viimein kotiovellani avaimia hapuillen huomaan kellon siirtyvän jo lähemmäs kolmea yöllä ja muutaman tunnin päästä on nautinnollinen herätys.