Mainos
Harry Potter -saagaan kuuluva Ihmeotukset 2: Grindelwaldin rikokset saapuu pian levyjulkaisuna ja digitaalisena painoksena kaikkien heidänkin nähtäville, jotka eivät todistaneet leffaa valkokankailla.

Elokuvassa Krall-hahmon roolissa näyttelevä tanskalaissyntyinen ja Japanissa näyttelijäinoppinsa saanut David Sakurai vieraili Respawnin piinapenkissä.

Sakurai on itse sitä ikäpolvea, joka katsoi kasarina ja ysärinä toimintaleffoja, vaikuttui niistä ja päätti ottaa elämälleen Bruce Leen viitoittaman tien. Sakurai onnistui, ja on nyt hyvässä nousukiidossa Hollywoodissa, jossa mies nähdään myös Marvelin Iron Fist -sarjassa.

Mainos
Kuva: Iron Fist, Marvel

Skypen kautta leffarooliin

Sakurai kertoo päätyneensä Ihmeotukset 2: Grindelwaldin rikokset -elokuvaan Skypen kautta.

– Kaikki esituotannossa olevat leffat kulkevat salanimillä. Minä tiesin suurinpiirtein, mistä oli kyse, mutta kaikki on niin salaista, että jouduin tekemään koe-esiintymisenkin täysin itse puhelimella kuvaamalla ja Skypen kautta suorana esiintymällä.

Ohjaaja David Yates oli vaikuttunut Sakurain esiintymisestä ja otti tämän oitis mukaan leffaan. Sakurai sai itsensä näköisen roolin.

Eroaako megabudjetin tuotanto pikkuproduktioista kulisseissa?

Sakurai kertoo, että massiivinen ja maaginen 200 miljoonan dollarin budjetti ei näkynyt käytännön työskentelyssä juuri missään. Suurimmat asiat olivat massiiviset ja yksityiskohtaiset lavasteet sekä kuvausajan paljous. Näistä karsitaan pienemmissä tuotannoissa.

– Oli todella uskomatonta ihastella niitä lavasteita. Myös se jengi, joka pyöri ympärillämme oli erilainen. Näissä pikkujutuissa huomasi eron vaikkapa Iron-Fist-sarjaan tai tanskalaiseen indietuotantoon verrattuna. Meillä oli aikaa tehdä rauhassa. Pienemmät tuotannot tehdään aina kiireessä ja paineessa.

Erikoisin juttu kuvauksissa olivat hopeiset salkut

Kummallisin homma tapahtui eräänä päivänä, kun pari pukumiestä käveli kulisseihin hopeiset salkut mukanaan. Kukaan tuotantoväestä ei tiennyt, mitä salkuissa on. Ne olivat myysteerisalkkuja, joiden sisältöä spekuloitiin koko tuotantoryhmän voimin. Meni koko päivä ennen kuin homma ratkesi. Lopulta laukuista löytyikin vain elokuvan rekvisiittaa. Mutta se oli jännää, sillä kukaan ei tiennyt, mitä odottaa.

David Sakurai rakastaa leffoja, mutta pelit eivät kuulu arkeen

– En juuri pelaa mitään. Poikani on kova gameri, ja yksi peli, josta innostuin pari vuotta sitten oli Sleeping Dogs. Sen japani oli naurettavan kömpelöä, mutta se oli hauska peli. Tein kaikkea muuta paitsi niitä tarinatehtäviä.

– Olen himoleffafriikki. Olen katsonut nyt Oscar-huuman vuoksi paljon uusimpia Oscar-leffoja. A Star is Born vei minut ihan totaalisesti mukanaan. Bradley Cooper ja Lady Gaga ovat ihan huikeita siinä.

Sakurai rakastaa kuitenkin kasarileffoja uusimpia enemmän.

Sakurai paljastaa, millaista elokuvaviihdettä hän itse kuluttaa ja mikä elokuva häntä kutkuttaa.

– Katson joka vuosi erään ikonisen elokuvan. Se palauttaa minut lapsuuteen ja saa muistamaan, miten cool Bruce Lee oli – ja mikä minut inspiroi elokuva-alalle. Se motivoi minua ja katson sen lähes uskonnollisella tasolla kerran vuodessa. Se leffa on Idän lohikäärme – The Last dragon (1985). Sitä suosittelen voimakkaasti Respawnin lukijoille katsottavaksi.

Keskustelimme Sakurain kanssa vielä haastattelun jälkeen Los Angelesin ikonisuudesta. Sakurai on joutunut muuttamaan Tanskasta työnsä perässä palmujen alle. Puheeksemme tuli ikoniset paikat ja rakennukset. Silloin Sakurai paljasti…

– Muistatko sen pilvenpiirtäjän Die Hard ykkösestä?

Vastasin, että tietysti muistan. Kysyin, että eikö se ollutkin Fox-tuotantoyhtiön toimistorakennus?

– Joo, vanha toimisto. Asun sen naapurissa. Se näkyy ikkunastani. Se on todella coolia, Sakurai hehkutti.

Foxin toimistorakennus esitti Nakatomi Plazan roolia ensimmäisessä Die Hard -elokuvassa.

David Sakurain voi bongata Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvasta sekä Origin ja The Man in the High Castle -tv-sarjoista.

Mainos