Ride 5 on Milestonen ensimmäinen uuden sukupolven peli

Mainos
Milestone on nostanut profiiliaan reilusti viime vuosina. Prätkäpeleistä tuttu yhtiö teki jättituloksen Hot Wheels -pelillään, jonka hedelmät kantavat myös tuleviin moottoripyöräpeleihin. Ride 5 on ensimmäinen niistä.

Ride 5 -pelin tuottaja Paolo Bertoni kirjoitti blogi-tekstin, jossa hän avaa mietteitään tulevasta pelistä. Samalla paljastuu, että peli on aivan uudella tasolla edeltäviin osiin, mutta myös MotoGP– ja MX-peleihin nähden.

Näin Bertoni kirjoittaa:

Mainos

”RIDE on sarja, jolla ei ole vertaistaan digitaalisten kaksipyöräisten kattauksessa, koska se puhuttelee pelaajien mieliä ja sydämiä samanaikaisesti. Ja kun on kyse ensiksi mainitun tyydyttämisestä, me kaikki tiedämme, että ensimmäinen asia, jota tarkastelemme, on tuotannon tekninen puoli.

Kuten luultavasti jo tiedätkin, Ride 5 on Milestonen ensimmäinen peli, joka on tehty vain uudelle sukupolvelle. Valinnan taustalla on halu saavuttaa korkeimmat laatuvaatimukset, jotka on saavutettu useiden teknisten parannusten avulla. Moottoripyöriä parannetaan esimerkiksi keskittymällä lasiin, materiaalien renderöintiin ja niiden polygonaaliseen esittämiseen.

Yksityiskohtien parantaminen perustuu fotogrammetrialla tai yhteistyökumppaneidemme lähettämien CAD-tietojen avulla saatujen skannausten käyttöön. Tämä mahdollistaa suuremman uskollisuuden alkuperäisiin pyöriin ja realistisemman renderöinnin pelissä. Haluaisin myös korostaa uutta järjestelmää, joka on suunniteltu kuvaamaan volumetrisiä pilviä, jotka reagoivat fyysisesti valon muutoksiin ja jotka tekevät ympäristöistä entistäkin mieleenpainuvampia ja arvaamattomampia dynaamisen sään toteuttamisen ansiosta.

Fysiikkaa parannetaan myös muokattavilla parametreilla ja suuremmalla tarkkuudella, kun taas pelaajan kilpailijoita hallinnoi tekoäly, jolla on eri tasoja antagonismissa, mikä tekee niistä enemmän tai vähemmän aggressiivisia ohituksissa. Pelkän uuden sukupolven pelin tekeminen antoi meille mahdollisuuden tarjota kaikki nämä ominaisuudet samanaikaisesti, vaikka radalla olisi 20 vastustajaa.

Ride 5:ssä keskitytään myös siihen, että se on kaikkien lähestyttävissä, jotta myös vähemmän kokeneille pelaajille, jotka ajavat ensimmäistä kertaa, voidaan taata paljon hauskanpitoa. Neuraaliset apuvälineet auttavat aloittelevia pelaajia, jotka voivat nauttia vähemmän jyrkästä oppimiskäyrästä ja löytää sopivimman haastetason. Haluan tehdä selväksi, että helpommin lähestyttävä peli ei tarkoita sitä, että olisimme madaltaneet pelin tasoa; kun apuvälineet ovat pois päältä ja vaikeusaste on asetettu simulaation maksimitasolle, Ride 5 on äärimmäisen realistinen ja haastava.

Mieli ja sydän, sanoimme alussa. Kun olemme puhuneet Ride 5:n teknisistä ominaisuuksista, on aika puuttua tunnepohjaisiin ominaisuuksiin, jotka heräävät henkiin eri tavoin. Ensimmäinen on tarjota kokemus, johon kuka tahansa voi samaistua. Itse asiassa Ride 5:ssä voi ajaa todellisilla tai alkuperäisillä radoilla ja teillä, kehittää omia pyöriä, vaihtaa niiden maalausta (käyttämällä omia tai muiden käyttäjien luomia, kiitos pelin sisäisen editorin) ja muokata ajajaa. Ja ennen kaikkea Ride 5 antaa sinulle mahdollisuuden ajaa moottoripyörillä, jotka eivät ole sellaisia, joita näet maailmanmestaruuskilpailuissa – mikä on vain harvojen superpyöräilijöiden etuoikeus – vaan voit ajaa pyörillä, joita näet jälleenmyyjällä, jotka olet aina haaveillut ostavasi tai jotka ehkä jo omistat.

Lopulta moottoripyörällä ajaminen Ride 5:ssä tarkoittaa todellisen vauhdin adrenaliinin tuntemista, sitä, että olet yhtä pyörän kanssa ja tunnet hallitsevasi sitä täysin. Ja jos voit tuntea kaiken tämän samalla kun nautit henkeäsalpaavista näkymistä ja uppoudut ympäröivän maailman kauneuteen (tietenkin ajamalla kaasu pohjassa), vielä parempi. Näin on esimerkiksi Ride 5:ssä debytoivan uuden alkuperäisen radan kohdalla, joka sijoittuu Tyynellemerelle. Siitä tulee visuaalisesti upea, mutta myös erittäin vaativa, sillä se yhdistää vihjailevia näkymiä haastaviin mutkiin ja jarrutuskohtiin, mikä lisää ympäristöön useita mielenkiintoisia syitä.

Kuten huomaatte, Ride 5 on täynnä uutuuksia, ja siinä on monia muita jännittäviä ominaisuuksia, joita en malta odottaa kertoakseni teille.”

Ride 5 tulee saataville PlayStation 5:lle, Xbox Series X|S:lle, Steamille ja Epicille 24. elokuuta 2023 alkaen.

Mainos