Mainos
RiMS Racing on moottoripyöräilijöille erityisesti suunnattu kilpamoottoripyöräsimulaattori, joka tuo realistisen ajamisen ja aidon pyörähuollon mukaan peliin.

Ride-prätkäpelisarja on hallinnut pitkään moottoripyöräpelien skenettä ainoastaan yhden vastustajansa, TT Isle of Man -sarjan kanssa. Nyt prätkäpelit saavat kolmannen geimerin mukaan kentälle, ja se on pelkästään hyvä asia.

Mainos

Kisasta kisaan, jarrupaloista jarrupaloihin

RiMS Racing -pelissä ei varsinaisesti ole tarinaa, mutta uramuoto on silti pelin sydän. Pelin uramuodossa pelaaja luo oman avatarinsa ja lähtee voittamaan prätkäkisoja 70 eri kisassa ympäri planeettamme moottoriratoja ja kaikeksi riemuksi myös maantienpätkillä.

Ajoa ja huoltoa

Käytännöss peli koostuu kahdesta pääosiosta. Toinen on puhdasta kilpa-ajoa, toinen on huolto sekä varaosien osto- ja myyntitoiminta.

Kisapuolessa ei ole mitään erikoista selitettävää. Ajaminen on joko raakaa simulaatiota siten, että pelaajan on ajettava kuten oikealla moottoripyörällä. Käytettävä kytkintä, taka- ja etujarruja tasapainossa, ennakoitava katsella ja ajaa kovaa. Tai sitten helpotettuna, muttei kuitenkaan aivan arcadena.

Ajaminen on vaikeaa kaikesta huolimatta. Suurin syy vaikeuteen on pelin huono vaihdin tuntu, josta ei saa kunnollista käsityksestä nopeudesta. 60 km/h nopeudelta näyttävä vauhti on pelin nopeutta 100 km/h ja 100 km/h:lta näyttävä vauhti yli 200 km/h. Tämä luo haasteita perstuntumalla jarruttamiseen, sillä jarrutusmatkat ovat kahdestasadasta todella pitkät. Laimean vauhtisimulaation vuoksi, kurvit menevät helposti pitkäksi.

Huoltopuoli on puolestaan aivan uutta herkkua. Pelin uratilassa prätkien osat kuluvat ajossa. Niitä onkin siis ostettava kaupasta uusia ja vaihdettava manuaalisesti itse. Esim. jarrupalojen vaihto tehdään itse vaihe vaiheelta, jolloin pyörien anatomiakin tulee tutuksi. Jokainen prätkän omistaja tietää, miten suuri osa huolto on prätkäharrastusta eikä Rims oikaise siinä. Lisäksi eri kisapyörien anatomia tulee helpolla tavalla opiskelluksi.

Ride-sarjan vakava haastaja

RiMS Racing on helposti tähän astistisista moottoripyöräpeleistä kiinnostavin. Ennen kaikkea sen huolto-ominaisuuden ja maukkaan PS5-ohjaimen tuntuman ansiosta. Ride-pelisarja päihittää ”Rim jobin” ainoastaan moottoripyörien määrässä, mutta syvällisyydessään ja simulaatiossaan Rimjobberi on parempi. TT Isle of Man -sarja puolestaan päihittää Rimssin ja Raidin ajonopeuden autenttisuudessa, jolloin Isleä on helpompi pelata, kun vauhti näyttää ja tuntuu oikeammalta.

Graafisesti hyvää edellisen sukupolven tasoa

Grafiikoiltaan RiMS Racing on ihan ookoo. Se ei missään nimessä edusta uusinta ja kauneinta ”PS5 RTX on!” -grafiikkaa huikeine yksityiskohtineen, vaan tyytyy Ride 4:n tasoon ollen ihan ookoota PS4-tasoa. Ei mitään valittamista, mutta ei myöskään mitään, mitä ei oltaisi jo nähty. Onkin yllättävää huomata, miten jo PS Storesta poistettu Driveclub ja edelleen hyvin vetävä Gran Turismo Sport ovat kaikken näyttävimmät kilpa-ajopelit, jopa PC-peleihin verrattuna.

Kannattaako ostaa?

RiMS ”rimjob” Racing on ehdottomasti prätkämiesten peli. Talvella kun Suomessa ei juurikaan voi omalla kaksipyöräisellä ajella, on Rimmi hyvää settiä mp-harrastuksen virtuaalisessa ylläpidossa. Kisailtavaa on paljon, huoto-osia on puolisentuhatta ja kahdeksan prätkää on kiva ottaa kokonaisuudessaan haltuun osineen päivineen kivojen ratojen kera talven aikana. Väkevä suositus motoristeille. Satunnaisille autopelaajille Rimmeri tuskin kuitenkaan tarjoilee kovin suuria orgasmeja.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
RiMS Racing
80 %
Edellinen artikkeliMiltä maistuu Call of Duty: Vanguard PS5:llä?
Seuraava artikkeliNämä ovat syyskuun ilmaiset PS Plus -pelit
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
rims-racing-arvosteluRiMS Racing on ehdottomasti prätkämiesten peli. Talvella kun Suomessa ei juurikaan voi omalla kaksipyöräisellä ajella, on Rimmi hyvää settiä mp-harrastuksen virtuaalisessa ylläpidossa. Kisailtavaa on paljon, huoto-osia on puolisentuhatta ja kahdeksan prätkää on kiva ottaa kokonaisuudessaan haltuun osineen päivineen kivojen ratojen kera talven aikana. Väkevä suositus motoristeille. Satunnaisille autopelaajille Rimmeri tuskin kuitenkaan tarjoilee kovin suuria orgasmeja.