Mainos
Roccatilla ei näytä olevan tukoksia tuotantolinjalla, joten suunnittelupöydälle kaadetaan tuon tuosta uusia innovaatioita oheislaitteista. Perinteiseen operettiin lisätään nyt Burst Pro Air -pelihiiri, jonka lisänimi ”Air” viittaa langattomuuteen. Hiiri on myös päivitys vanhemmasta langallisesta Burst Pro:sta. Ja eikun silittelemään rottaa!

Roccatin purskahtelumallisto, eli kotimaisittain Burst-pelihiiriperhe sisältää kolmea eri osoitinlaitetta; Burst Core, Burst Pro ja nyt uusin, arvostelun alla oleva Burst Pro Air.

Häpeilemättä budjettiluokkaan ahdetut Burstit ovat kelpoa kamaa ja trendikkäitä ultrakevyitä hiiriä.

Mainos
Slikit ja spaissit muodot

Symmetriset mitat

Burstit ovat kaikki kätevästi samanlaisia myös toiseltakin puolelta, joten erikätisyys ei toimi tekosyynä ottaessasi tukkaan naapurin nelivuotiaalta aikuisten peleissä – vaikka kyljen lisänamikat löytyvätkin vain vasemmalta sivulta.

Burst Pro Airin pintamatsku on mattaa ja kyljet aavistuksen kumiset, jotta ote säilyy napakkana.

Hiiren koko on mallia standardi, mutta kriitikon kämmenille saisi hiirulainen olla piirun verran läskimpi – anteeksi, siis kehopositiivisempi.

Ultrakevyt Airi painaa vain 81 grammaa, mutta se on silti Bursteista pumpein, kun langalliset nettoavat painokseen lipan alta 70 grammaa. Langallisiin kun ei akkua tarvitse sisään ahtaa. Tämän painoluokan pelihiiri on allekirjoittaneelle kuitenkin sopivin, sillä se ei ole yhtään liian raskas tahi rastas.

Hiiri on kuukauden ikäisen ihmisvauvan keskivartalon kokoinen

Hiiren kiinteän ja läpinäkyvän kuoren alla loistavat RGB-valot nätin hunajakennon takaa. Kennomuotoilu on hyvin suosittua ultrakevyiden hiirien maailmassa, mutta tässä se tosiaan on kuoren alla eikä reiät imaise ”kähiä” sisään. Kähi on akronyymi kämmenhielle.

Valoja löytyy päänapeista, rullan sivuilta ja peräloosterista. Valaistus tukee AIMO – orgaanista älyvaloittelua, joka löytyy lähes jokaisesta Roccatin tuotteesta.

Väriavaruutta voi luonnollisesti mukauttaa webistä imutetun Swarm-ohjelmiston avulla, joka Roccatin laitteiden hubinakin tunnetaan.

Laite sisältää, innehåller

Nappeja luikero sisältää kuusi kappaletta. Perinteisten oikean ja vasemman korvan lisäksi on DPI-kytkin, rulla ja vasemman kyljen kaksi kustomoitavaa apunappia.

Hiiren pohjasta löytyvät profiilin vaihtonappi, jolla vaihdat lennosta omia muokattuja profiileja. Profiileissa voi olla esimerkiksi hiiren nopeus, kursorin nopeus, värit ynnä ja muuta. Näitä on yhteensä viisi.

Profiili- ja yhteysvalintanamit

Lisäksi pohjaan on asennettu liuku jolla vaihdetaan hiiri toimimaan joko 2.4 ghz langattoman lähettimen kanssa tai Bluetooth 5.2:n kera. Kysymys kuuluukin, että mikä homma ja miksi tämä on edes olemassa?

Tarkoitus on tarjota käyttäjälle saumaton käyttökokemus pelaamisen ja työn ohella. Pelaamiseen käytettään tietenkin nopeaa ja responsiivista sekä akkua enemmän syövää lähiverkkoa kun Bluetoothin voi kytkeä vaikka työläppäriin. Itselleni tämä tulee tuskin koskaan käyttöön vaan mennä suhauttelen nopealla yhteydellä.

Optiset kytkimet ovat Roccatin omat Titanit ja kestävät yhteensä sen sadan miljoonan klikkauksen. Sensorina Pöllönsilmä (Owl-Eye) 19K optisena tiätty, ja 400:n IPS, jolla hiiren nopeutta mitataan (Inches per Second). Liukulätkät ovat nämäkin lämpökäsitelty ja ongelmia ei lipevyyden suhteen löydy.

Väleissä kuraa

Hiiri ladataan mukana tulevalla 1.8 metrin punotulla USB-C-letkulla, ja jo 10 minuutin latauksella saa itselleen noin viisi tuntia peliaikaa.

RGB-valot saa kätevästi säädettyä kertomaan akun varauksen eikä tilannetta tarvitse etsiä ohjauspaneeleista.

Hiiri jää kuitenkin jostain syystä välillä yöksi päälle, vaikka tietokone olisikin sammutettuna. Varsinkin jos ATK-laitteiston nukutuksen jälkeen hipaiset hiirtä, jää se päälle kunnes akku on syöty kokoaan.

Mukana tuleva kaapeli on onneksi kevyttä, joten käyttö langallisenakin onnistuu moitteetta.

Joko mä ostan?

Noin satkun pelihiireksi Roccatin Burst Pro Air on ihan kelvollinen vaihtoehto, mutta ei tarjoa sen enempää eikä vähempää kuin muutkaan saman hintaluokan pelihiiret. Mutkaton vaihtoehto on siis tämäkin.

Mainos