Mainos
Kouvolalainen, tekstipohjainen Your Royal Gayness vie pelaajan muinaiseen satumaailmaan. Pelaaja ottaa kaappihomoprinssin haastavan roolin vastaan, joten siitäpä sitten kuningaskuntaa johtamaan.

Pelin tarinassa homoprinssi jää yksin hoitamaan valtakuntaa tämän vanhempien lähdettyä minilomalle muualle. Tehtävänä on pitää valtakunta kuosissa. Vallitsevan tilanteen johdosta lähivaltakuntien prinsessat ovat varsin kiinnostuneita Amirista, mutta tämäpä onkin itse innostunut muista miehistä.

Parodiaa, mutta ei rankkaa homoilua

Nimestään huolimatta homohuumori ei ole Your Royal Gaynessin pääosassa, eikä peli ole pullollaan South Park -henkistä huumoria. Pelin päähenkilö on homo, mutta homoilu on pääosin siinä.

Mainos

Pelin kehittäjä Salli Loikkanen on kertonut peilaavansa parodiapelin kautta omaa elämäänsä ja haluaa tuoda LGBT-yhteisöjen ongelmia pelin kautta esille. Se ei yritä tarjota ratkaisuja haasteisiin, mutta se haluaa levittää yhteisön sanomaa. Agendana onkin kertoa monimuotoisuudesta ja tukea LGBT-yhteisöjä sekä kertoa heidän ongelmistaan. Peräreikäpenetraatio- tai telakointihuumorista kiinnostuneet joutuvat tyytymään esimerkiksi PornHubin tarjontaan. Tämä peli keskittyy “managerointiin”.

Valtakunnassa kaikki hyvin?

Pelaajan on tehtävänä pitää huolta siitä, että valtakunnassa kaikki sujuu kivasti. Tämä toteutetaan oikeita valintoja tekemällä. Pelin tavoitteet ovat yksinkertaiset: seurataan tarinaa, hoidetaan kuningaskuntaa ja tehdään päätöksiä. Peli etenee alettuaan kuin juna ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin yksinkertainen – niin hyvässä kuin pahassa.

Your Royal Gayness ei lopulta ole kovin erikoinen tekstiseikkailu, mutta sen parissa kuluu enemmän aikaa kuin pelaaja alussa olettaa. Tarina kiehtoo, sillä kukapa ei haluaisi tietää, miten homoprinssi selviää arjen kiemuroista.

Mikäli tekstipohjaiset pelit ovat lähellä sydäntä, on “homokkaampi Prince of Persia” ehdottomasti pelaamisen arvoinen. Fortnite-toimintaa tai South Park -huumoria kaipaavien on kuitenkin syytä kiertää tämä peli kauempaa.

Arvostamme LGBT-yhteisön esiintuloa pelimaailman kautta. Peli vieläpä trendaa Steamissa. Valtakunnassa kaikki on siis ainakin tämän osalta hyvin!