Mainos
DreamWorksin seikkailuanimaatio Turbo on kertomus etanasta, jonka unelmana on olla huippunopea kilpa-ajaja. Elokuvan päätähteä ääninäyttelevä Ryan Reynolds lähti mukaan projektiin DreamWorksin toimitusjohtajan Jeffrey Katzenbergin suostuttelemana. 
 
– Jeffrey lumosi minut kertomalla tarinan, johon oli suunnitellut saavansa minut mukaan. Hän kertoi tarinan heikommasta osapuolesta. Kaverista, jolla on mahdoton unelma, voittaa Minneapolis 500 -kisa. Ja sen, että tämä kaveri on etana!
 
Elokuvan tarinan kuultuaan Reynolds päätti ehdottomasti lähteä mukaan animaatioon. Hänen mukaansa olisi ollut todella typerää kieltäytyä tämän luokan projektista, eteenkin kun kansainvälisesti levitettävän animaation kohdeyleisönä ovat kaikki vauvasta vaariin. 
 
Reynoldsin mielestä elokuvan päähenkilöön ja hänen unelmiinsa on helppo samaistua. 
 
– Meillä kaikilla on omat esteemme ja hidasteemme. Me kaikki voimme ylittää ne, ovat ne sitten suuria tai pieniä. Turbon näkökulmasta, hänen ongelmansa olivat suuria.
 
Vancouverista kotoisin oleva näyttelijä lähti aikoinaan etsimään onneaan Yhdysvalloista. Reynolds kokee tietynlaista hengenheimolaisuutta Turbo-etanan kanssa.
 
– On yksi asia olla nuori Vancouverista ja lähteä töihin Amerikkaan. On kokonaan toinen asia yrittää etsiä töitä alalta, jolla on jatkuvaa kilpailua ja jolla 99,5 ihmisistä ei onnistu tavoitteessaan. Tiedän kuinka onnekas olen, ja tiedän myös kuinka ahkerasti olen tehnyt töitä unelmani eteen.
 
Vihreä lyhty (Green Lantern) -elokuvan päätähtenäkin nähty Reynolds rakastui Turbon sinnikyyteen tavoittaa unelmansa. Elokuvassa fyysisesti mahdottomalta vaikuttanut unelma ei ollut mahdotonta Turbolle, vaan hän toimi päättäväisesti sen saavuttamiseksi.
 
– Rakastan sitä, että hän ei istu kotona ja odota hänen unelmansa tapahtuvan, vaan hän tekee kaikkensa ja työskentelee ahkerasti saavuttaakseen unelmansa. Se on erittäin arvokas opetus kenelle tahansa tässä maailmassa, että työskentelemällä ahkerasti voit saavuttaa unelmasi.
 
Turbon lisäksi myös Croodit (The Croods) -animaatiossa ääninäytellyt Reynolds pitää improvisaatiota tärkeänä asiana elokuvaa tehdessä. 
 
– The Croods -elokuvassa vietin pari sessiota Emma Stonen kanssa ja se auttoi. Saavutat rytmin, jota kannat mukana myös silloin, kun et ole heidän kanssaan.
 
Turbon kuvausten aikana näyttelijä paljastaa tehneensä harjoituksia Chetiä näytelleen Paul Giamattin kanssa. Reynolds ei pidä vaikeana pokan pitämista komediaa esittäessä. Hänelläkin on kuitenkin heikko kohtansa.
 
– Jos Bill Hader, sanoo jotain, en voi pysyä vakavana. En voi pitää naamaani peruslukemilla, kun näen hänet Saturday Night Live -ohjelmassa. 
 
Turbo-elokuva on myös vaikuttanut Reynoldsin ruokailutottumuksiin ja hänen suhtautumiseensa etanoihin.
 
– En enää pidä etanoita herkullisina! Koin, että projisoin omat tunteeni tuohon pieneen olentoon. Minullakin on puutarha ja jatkossa etanoita ei häädetä sieltä, näyttelijätähti kiteyttää.
 
Teksti: Susanna Saarela
Kuva: Getty Images
Mainos