Mainos
AMD toi myyntiin kolmannen sukupolven Ryzen 3000 -sarjan suorittimensa heinäkuussa.

Uudet suorittimet perustuvat ensimmäistä kertaa seitsemän nanometrin tuotantoprosessiin, joka tuo monia hyötyjä tietokoneharrastajille.

– Aiemmin suoritinmyyntimme on nojannut voimakkaasti Intelin suuntaan. Noin 80 prosenttia suoritinmyynnistämme on aiemmin ollut Intelin hallussa ja loput 20 prosenttia on mennyt AMD:lle. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen vain yhdessä kuukaudessa!, hämmästelee Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Mainos

– AMD on selvästi onnistunut uusien Ryzen 3000 -suorittimien julkaisussa, sillä samansuuntaisia myyntilukuja olemme saaneet myös emoyhtiöltämme Saksasta. AMD:llä on nyt selvä etumatka Inteliin niin myyntimäärissä kuin teknisestikin ja onkin mielenkiintoista nähdä miten suoritinmarkkinat kehittyvät tulevana syksynä.

AMD:n prosessorit ovat eri tahojen tekemien testien mukaan kyvykkäimmillään esimerkiksi videoiden renderöinnissä kun taas hieman hitaampia peleissä. Intelin tapauksessa pelit kalkuloituvat vikkelämmin, mutta videolaskentatyö on selvästi AMD:ta hitaampaa. Eroja on kuitenkin kummankin valmistajan eri mallien välillä.

Mainos
Edellinen artikkeliDragon Quest Builders 2 -arvostelu – Minecraftailua tarinan kera
Seuraava artikkeliTällaisia ovat Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint -pelin moninpelitilat