Mainos
Sackboy: A Big Adventure on yksi PS5-konsolin julkaisupeleistä ja takuuvarma tasoloikkahitti myös perheen pienimmille.

Crash Bandicootin väistyttyä Sony PlayStationin maskotin tehtävistä, työpaikan sai Sackboy, eli Säkkipoika. Karvainen säkki on ilahduttanut isompia ja pienempiäkin pelaajia aina PS3-konsolin ajoilta asti. Se on jälleen täällä, Little Big Planet -pelin sijaan Säkkipojan oman suuren seikkailun muodossa.

Mainos

Kun paha uhkaa säkkiplaneettaa

Karvabägin tarina jatkuu suoraan Little Big Planet -pelien auvoisista tapahtumista. Säkkimaassa kaikki on hyvin, kunnes ilkeä Vex tulee, tuhoaa ja kaappaa kaikki muut nyyttiveikot itselleen. Maksimissaan neljän saman sohvan ääressä istuvan pelaajan on yksin tai yhdessä haettava kassikaverit ahnaan Vexin hallusta haastavia tasoja läpäisten.

Skreba on ihmeissään, kun Vexi tulee ja vie kamut mukanaan.

Super Mario -klooni

Yleisesti Sackboy: A Big Adventure on tasoloikka- ja ongelmanratkaisupeli. Peli on käytännössä suora klooni Super Marion 3D-seikkailuista, mutta mikäs siinä – formaatti toimii.

Pelaajan tehtävä on kerätä – kyllä vain, kulkusia! – ja edetä taso tasolta kohti vääjäämätöntä loppua ja Vexin kohtaamista.

Tasot ovat keskenään erilaisia. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon palluroita ja niitä kiliseviä kulkusia. Jokaisessa kentässä on omat haasteensa ja vaikeustaso kasvaa tasaisen varmasti. Kerättävää on yltäkylläisesti ja aivopähkinöitä riittää purtavaksi.

Apuvälineinään Säkkiveikko voi käyttää mm. tarttumaköyttä, tuulta, trampoliineja, lyömistä, heittämistä, vetämistä ja kantamista. Kaikkia näitä pitää muistaa käyttää kun ongelmia ratkotaan ja tehtävistä yritetään sormet hikoillen selvitä.

Säkeistään voi tuunata uusilla varusteilla millaiset haluaa.

Niil kaikil on nimet, ni tiedät, mitä im… ohjaat

Pelillisesti Sackboy: Suuri seikkailu on todella hiottu. Sen pelaaminen on kivaa ja lapsellisuudestaan huolimatta hyvin, hyvin koukuttavaa. Jokaisen kentän jälkeen tekee mieli edetä vielä seuraavalle ja sen jälkeen vielä yhdelle.

Pelin ohjaustuntuma on käteen sopiva, joten virheistä saa syyttää vain itseään. Tämä on myös peli, jonka avulla PS5:n DualSense alkaa pikkuhiljaa tuntumaan omalta ja paremmalta ohjaimelta kuin DualShock. Niin kivan tuntuiseksi on Säkkien liikuttelu tehty.

Erityismaininnan Säkkiseikkailu saa maksimissaan neljän pelaajan nelinpelistään. Kaverin tai kavereiden kanssa ilo on ylimmillään ja pelaaminen hauskinta mahdollista. Tarvikkeiden ja saavutusten kerääminen käy tuplasti jouhevammin, kunhan säkit laahavat vain suunnitellusti eri nurkissa.

Vetopulmat ovat uusia kikkoja, joita nähdään myös DualSense-ohjainta esittelevässä Astron demopelissä.

Se on suomeksi!

Graafisesti Sackboy: A Big Adventure on kaunista katseltavaa. PS5:llä on havaittavissa säteenseurantatehosteiden käyttö heijastuksissa. Kiiltävät objektit peilaavat kaiken realistisesti. Mistään varsinaisesta uuden sukupolven grafiikkaelämyksestä ei kuitenkaan voida puhua. Grafiikka on herkullisen karkkimaista, yksityiskohtia on paljon, mutta peli näyttäisi aivan yhtä hyvältä PS4:lläkin.

 

Äänipuoli on myös kunnossa. Peli on tuttuun Little Big Planet -tyyliin dubattu ja tekstitetty kokonaan suomeksi isolla budjetilla. Pelin tarinaan pääsevät vaivatta kiinni siis myös perheen pienimmät.

Kannattaako ostaa?

Sackboy: Suuri seikkailu on laadukas koko perheen peli. Sitä ei voi olla suosittelematta tasoloikkien ystäville ja heille, jotka rakastavat Super Mario 3D -pelejä. Sackboy: Suuri seikkailu on myös oiva valinta jos perheessä on vaikka pari lasta, joita pelaaminen, ongelmanratkaisu ja kognitiivisten kykyjen kehittäminen kiinnostaa.

Mainos