Kuva: Samsung
Mainos
Samsungin vuoden 2022 tv-mallisto on etenkin pelaajien mieleen, sillä televisiot sisältävät sisäänrakennetun tuen Stadialle, GeForce Now:lle ja jopa NFT-sisällöille.

MICRO LED, Neo QLED ja Lifestyle TV -mallistot sisältävät kuvanlaadun, äänitekniikan ja älykkäiden toimintojen viimeisimpiä innovaatioita. Neo QLED on optimoitu uudella Smart Hubilla, joka mahdollistaa muun muassa älykkään sisällönhallinnan, videopuhelut, näyttömoniajon, NFT-hallinnan ja paljon muuta.

Mainos

Micro LED

Samsungin MICRO LED -näyttö sisältää 25 miljoonan mikrometrin kokoisten LED-valojen ansiosta tarkan kuvan, jotka tuottavat yksittäin valoa ja väriä. Samsung esittelee CES 2022 -messuilla MICRO LEDin kolmessa eri koossa: 110-, 101- ja 89-tuumaisena.

Laitteistoinnovaatioiden lisäksi MICRO LEDin 2022-versio tukee 20-bittistä harmaasävysyvyyttä. Tämä tarkoittaa, että MICRO LED -mallit voivat näyttää kohtauksen jokaisen yksityiskohdan ja antavat tarkan kontrollin yli miljoonalla kirkkaus- ja väritasolla, mikä tuottaa upean HDR-kokemuksen.

Se pystyy myös näyttämään 100 prosenttia DCI- ja Adobe RGB -värivalikoimasta, mikä tuottaa todenmukaisen värimaailmaan. Yhdessä silmiinpistävän muotoilun kanssa, jonka sen 99,99 prosentin näyttö-runkosuhde mahdollistaa, MICRO LED tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn.

MICRO LED on myös täynnä parannettuja käytettävyys- ja mukautusominaisuuksia:

  • Art Mode -tilassa käyttäjät voivat luoda oman taidegalleriansa valitsemalla ja näyttämällä suosikkiteoksiaan tai digitaalisia valokuviaan. MICRO LED 2022-malli sisältää myös kaksi eksklusiivista teosta tunnetulta taiteilijalta ja suunnittelijalta, Refik Anadolilta.
  • Multi View -toiminto antaa käyttäjien katsella sisältöä neljästä eri lähteestä samanaikaisesti – mistä tahansa tai kaikista neljästä HDMI-portista – jopa 4K-resoluutiolla ja 120 fps:n ruudunpäivitysnopeudella.
  • Dolby Atmos antaa erinomaisen äänikokemuksen ylä-, sivu- ja alakaiuttimien moniulotteisella äänellä.
Kuva: Samsung

Päivitetty Neo QLED Neo Quantum -prosessorilla ja dynaamisella äänikokemuksella

Neo Quantum -prosessorin ja sen tarjoaman kuvatekniikan ja äänen edistymisen ansiosta 2022 Neo QLED tuottaa erinomaista kuvaa. Tämän vuoden Neo Quantum -prosessori esittelee BLU:n (taustavaloyksikön), jossa on edistynyt kontrastikartoitus ja 14-bittinen gradaatio, mikä parantaa valonlähteen, eli Quantum Mini LEDien hallintaa. Tämän ansiosta televisio voi ohjata valaistustaan 16 384 portaisella asteikolla, mikä on nelinkertainen määrä aiempaan verrattuna.

Uusi Shape Adaptive Light -tekniikka käyttää Neo Quantum -prosessoria analysoimaan viivoja, muotoja ja pintoja Quantum Mini LED -valon muodon hallitsemiseen, mikä parantaa kaikkien näytöllä näkyvien eri muotojen kirkkautta ja tarkkuutta. Tuloksena on erinomainen kuvanlaatu, joka näyttää täyden HDR-sisällön.

Samsungin 2022 Neo QLED on myös varustettu Real Depth Enhancerilla, joka on moniälyinen kuvanlaatualgoritmi. Tämä teknologinen kehitysaskel luo paremman realismin ja syvyyden tunteen määrittämällä ja prosessoimalla näytöllä olevan kohteen suhteessa sen taustaan.

Lisäksi Samsungin 2022 Neo QLED:ssä on EyeComfort-tila, joka säätää automaattisesti näytön kirkkautta ja sävyä sisäänrakennetun valoanturin ja auringonlasku- ja auringonnousutietojen perusteella. Kun valaistus käyttäjän ympäristössä muuttuu, näyttö vähentää vähitellen valon määrää ja tarjoaa lämpimämpiä sävyjä ja säätää sinisen valon tasoa. Sinisen valon vähentäminen luo miellyttävämmän katselukokemuksen yöllä.

Myös Neo QLED:n ääniominaisuudet päivitetään. Vuoden 2022 mallissa on OTS Pro, joka perustuu OTS:ään (Object Tracking Sound), joka ohjaa äänen liikkumista huoneessa. OTS Pro sisältää tehokkaat ylöspäin suunnatut kaiuttimet, jotka luovat ylemmän surround-äänen. 2022 Neo QLED sisältää myös loistavan Dolby Atmos -äänen Samsungin uusien kaiuttimien ansiosta. Neo QLED luo dynaamisen äänikokemuksen, kun monikanavaiset kaiuttimet on sijoitettu television jokaiselle sivulle.

Uusi Smart Hub ja sovellukset takaavat parhaan käyttökokemuksen

Samsungin älytelevisioihin tulee vuonna 2022 uusi Smart Hub, joka asettaa sisällön katselumieltymyksien keskipisteeseen.

Uuden Smart Hubin avulla käyttäjien on helppo löytää suosikkisisältöänsä, ja Smart Hubin sivupalkki mahdollistaa myös helpon siirtymisen eri kategorioiden, kuten Media, Gaming Hub ja Ambient, välillä.

  • Gaming Hub: Samsung Gaming Hubin avulla pelaajat voivat löytää ja liittyä peleihin nopeammin pelien suoratoistopalveluiden kautta. Pelaajat pääsevät käyttämään laajaa pelikirjastoa Samsungin kumppanuuksien kautta (NVIDIA GeForce Now, Stadia ja Utomik). Gaming Hub ei ole saatavilla Pohjoismaiden markkinoilla tässä vaiheessa.
  • Watch together: Uuden sovelluksen avulla käyttäjät voivat keskustella ystävien ja perheen kanssa samalla kun he katsovat suosikkiohjelmiaan ja elokuviaan yhdessä.
  • NFT Platform: Sovellus sisältää intuitiivisen ja integroidun alustan digitaalisten taideteosten selailuun ja ostamiseen MICRO LEDin, Neo QLED:n ja The Framen kautta.
  • Smart Calibration: Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat hienosäätää asetuksia optimaalisen kuvanlaadun saavuttamiseksi. Perustilassa näyttö optimoidaan nopeasti ja helposti 30 sekunnissa, kun taas Professional-tilassa näyttö optimoidaan neutraalia kuvanlaatua varten noin 10 minuutissa.
Mainos
Edellinen artikkeliDriveClub-ohjaajan seuraava peli on tulossa jo tänä vuonna
Seuraava artikkeliSteve Carellin tähdittämä Space Force -komediasarja saa toisen kauden