Mainos
Phantasy Star -pelisarjan aikoinaan aloittanut peli saapuu Nintendo Switchille muutaman extraherkun kera. Onko vuonna 1987 ilmestynyt peli enää millään tavalla relevantti?

Sega Ages -sarjaan kuuluu klassisia Segan pelejä uudelleen julkaisuna. Pelit saavat usein pelin oheen laitettua extraa, kuten karttaa, lisäinfoa, musiikinsoittomahdollisuutta jne.

Pelin tarinassa pääsankari Aliksen broidi kuolee Aliksen käsiin, joten timakkana mimminä Alis lähtee taistelemaan pahaa Kuningas Lassicia vastaan läpi kotitähtijärjestelmässänsä. Yksinkertaista, mutta asiat olivat yksinkertaisia 1980-luvulla.

Mainos

Aika on ajanut fantasiatähden ohi

Phantasy Star ilmestyi alunperin vuonna 1987 Sega Master Systemille ja nyt vuosikymmenten jälkeen, sitä on jälleen mahdollisuus pelata uudelleen Nintendo Switchillä. Peli pisti aikanaan kampoihin Final Fantasy -sarjalle, mm. silloin innovatiivisen pseudo-3D luolastojen kera. Tänä päivänä peli tuntuu lähinnä retropelifanien tekeleeltä, tönkön kässärinsä ja pelattavuutensa vuoksi. Aika on ajanut ohi armottomasti, ja pienet uudistukset eivät tätä muinaisjäännettä pelasta.

Sega Ages Phantasy Staria en voi suositella kuin todella Hardcore JRPG-faneille tai kyseisen pelisarjan fanittajille sekä kyseistä genreä etenkin retroformaatissa rakastavalle. Muut saattavat tähän päälle kolkytvuotiaaseen peliin rahat iskeneenä joutua melkoisen pettymyksen kouriin. Enemmin satsaisin vähän enemmän rahaa, ja nappaisi Segan Mega Drive -pelien kokoelman, josta löytyy myöhempien aikojen parempia Phantasy Star -pelejä parikin kappaletta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sega Ages Phantasy Star
32 %
Edellinen artikkeliSuper Smash Bros Ultimate -arvostelu – Pelisarjan huipentuma on mahtavaa sohvaviihdettä
Seuraava artikkeliMuistatko 1990-luvulla ihastuttaneen Sabrina, teininoita -kaunottaren Melissa Joan Hartin? Tältä hän näyttää nyt
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
sega-ages-phantasy-star-arvostelu-switchSega Ages Phantasy Star tuo yli kolmekymmentä vuotta vanhan JRPG-klassikkopelin uudelleen Switchille, mutta aika on ajanut pelistä rajusti ohi. Tätä peliä on suosittele kuin tosifaneille, muut käyttäkööt rahansa paremmin.