Respawnin radioaaltokenttään ovat tällä kertaa kantautuneet EPOS Sennheiser GSP 370 -langattomat pelikuulokkeet. Nyt kuunnellaan, tuoko laadustaan kuuluisa merkki uutta potkua peliääniin.
Sennheiser on nimenä varsin tunnettu laadukkaista audiotuotteistaan. Nyt myös pelimaailmaan on saatu laitteistoa, jotka kulkivat ennen nimellä Sennheiser Gaming, mutta vuonna 2019 raha vaihtoi omistajaa ja nimeksi vaihdettiin EPOS | Sennheiser.
GSP 370 on suunniteltu Playstation 4 -konsolille, PC:lle ja Macille erityisesti pelikäyttöön. Mukana kulkee siis luonnollisesti mikrofoni ja atk-laitteistoille asennettava EPOS Gaming Suite, jolla äänen säätelyyn pääsee käsiksi.
Kuulokkeet toimivat mukana tulevan USB-paikkaan kytkettävän Bluetooth-lähettimen kanssa.
Miltä se näyttää ja pysyvätkö päässä?
Kuulokkeet eivät ole se tanssiaisten kaunein neito, vaan rujo muovinen ulkoasu kiinnostaakin enemmän niitä, jotka katsovat pintaa syvemmältä. Heiveröiseltä tuntuva kehikko tuntuu siltä, että nämä hajoavat kohta käsiin – varsinkin mikrofonin kohdalta.
Korvakupit ovat sentään oikean kokoiset ja tuntuvat mukavalta älyvaahdon ansiosta. Sopivan kireät, mutta eivät purista.
Pääpanta on tavallista vaahtomuovia tiukasti kehikkoon liimattuna, eikä sisällä itsessään säätöremmiä.
GSP 370 painaa noin 290 grammaa, mutta ne eivät silti tunnu raskailta ja pysyvät päässä vaikka kuinka raivoisasti pyörittäisi kuulaa edes-takas.
Ota se suuhun!
Mikrofoni on iso, pitkä ja joustava. Sen on aina mukana, sillä se ei ole irroitettavaa mallia. Taipuisa kuminen varsi ei valitettavasti ole säädettävissä mihin tahansa kulmaan vaan paikka on aina sivuttaissuunnassa vakio. Esimerkkinä Trustin halvimmissa headseteissä mikin saa vaikka solmuun jos niin haluaa äänenlaadusta tinkimättä.
Mikrofonin heiveröisyys tuntuu olevan sitä luokkaa, että ei se kauaa kestä. Mikki on kovassa kurituksessa, sillä mikrofonin mykistys tapahtuu nostamalla mikki ylös. Tätä kun veivaa sen parisataa kertaa pelisession aikana, kun et halua muiden kuulevan emännän jatkuvaa nalkutusta, että imuri ei itsellään tätä läävää siivoa, niin on vain ajan kysymys koska nivelet paukkuvat ja ääni ei enää kulje.
Gaming Suite tarjoaa mikrofonille kivasti säätömahdollisuutta. Omana suosikkina on ulkopuolen äänien sulkeminen mikrofonilta.
Vasemmalla puolella mikrofonin alla sijaitsee virtakytkin, jolla on kaksi toimintoa. Yhdellä napauksella luurit menevät päälle ja kahdella klikkauksella kertoo GSP sinulle värivaloin virran määrän punaisen ollessa tyhjä ja vihreän taas täynnä. Kätevää, täytyy kyllä sanoa!
Kuulostaa hyvältä vai kuulostaako?
Äänenlaatu on tuttuun tapaan loistava. Basso kumisee naapuriin asti ja virtuaalinen 7.1-tilaääni toimii helvetin maukkaasti. Tilaäänen kaikuakin pystyy nyt Gaming Suitella säätämään mikä on ”suhteellisen uuttaa teknologiaa” pelikuulokkeissa.
Musiikin saralla GSP 370 erottelee saundin todella hyvin, kuuntelitpa sitten Tauskin Puistotietä tai norjalaista blackmetallia. Kuulokkeet sulkevat ulkoäänet tehokkaasti, eivätkä vuoda ääntä muiden kuultaviin.
Pelitkin kuulostavat hyviltä
Pelikäytössä on ihan sama mitä pelaat niin se kuulostaa hyvältä. Askeleiden äänet erottuvat esim. Warzonen taistelukentillä todella hyvin, ja Doom Eternalin pään räjäyttävät musiikit haulikon laulannan kanssa ovat korville karkkia. Näitä tosin joutuu itse vähän twiikkaamaan ja säätämään, mutta se ei vaadi audioalalta tutkintoa helppoutensa vuoksi.
Konsolipuolella äänenlaatu on samaa huippulaatua, mutta säätövarat ovat konsolin omien asetuksien takana.
GSP 370:aa ei myöskään voi kytkeä kaapelilla, sillä se ei sisällä ollenkaan 3.5 mm kuulokeliitäntää, vaan yhteyskaapeli on vain ja ainoastaan softan päivitykseen ja lataukseen tarkoitettu Micro-USB.
Akun kestolle lupaillaan jopa sataa tuntia, ja se pitää pidemmän päälle kyllä paikkaansa.
Kannattaako ostaa?
Sennheiserin GSP 370 -kuulokkeet ovat 200 euron hintalapulla kalliit, vaikka mikrofonin ja kuulokkeiden äänenlaatu ovatkin todella hyvät.
Gaming Suitella on mahdollista tehdä vääränlainen pävitysten asennus. Toiminta saattaa hajottaa koko kuulokkeet ja ne on lähetettävä takaisin korjaukseen! Myös JOKAISELLA tietokoneen käynnistyskerralla on langaton lähetin irroitettava ja kytkettävä uudelleen, että kuulokkeet toimivat. Epokselta tätä kysyttäessä, olivat he tästäkin tietoisia, joten päivityksiä on onneksi tulossa.
Itse odottaisin kuitenkin vielä hetken ja sijoittaisin langalliseen versioon. Tai sitten kannattaa siirtyiä suosiolla muiden valmistajien tuotteisiin, sillä nämä eivät ole vielä ihan valmiit. Alennusmyyntejä odotellessa.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.