Mainos
Call of Duty: Black Ops 6 julkaistaan heti julkaisupäivänä Xbox Game Pass -palvelussa. Tämä vahvistettiin virallisessa blogikirjoituksessa Xbox Wire -verkkosivustolla.

Kyseessä on massiivinen peliveto houkutella uutta pelaajien aaltoa tilauspalveluun.

Lisätietoja saamme Call of Dutyn omasta pienestä E3-tyylisestä esittelystä 9. kesäkuuta Summer Game Festin aikana, jossa näemme pelin toiminnassa ensimmäistä kertaa.

Mainos

Emme tiedä, millä Game Pass -tasolla sinun täytyy olla päästäksesi Black Opsiin ensimmäisenä päivänä, mutta riippumatta siitä, se tarjoaa villin diilin niille, jotka omistavat joko tietokoneen tai konsolin.

Mitä Microsoft havittelee?

Uuden Call of Dutyn pelaaminen murto-osalla hinnasta kuulostaa hullulta, varsinkin kun voit peruuttaa tilauksen, kun olet saanut tarpeeksi ja säästää mukavan summan rahaa.

Microsoftin tavoitteena on selvästi houkutella pitkäaikaisia pelaajia – niitä – jotka pysyvät Game Passissa kuukausia ja vuosia ja lopulta ohittavat sen 60–70 dollarin hintalapun, jonka Call of Duty yleensä vaatii, mutta maksavat pitkässä juoksussa enemmän kustantaessaan Game Pass -maksuja.

On myös mielenkiintoista tarkastella tätä uutista FTC-oikeudenkäynnin näkökulmasta Microsoftin hankittua Activision Blizzard Kingin. Tuona pitkänä oikeudellisena prosessina paljastuneet asiakirjat osoittivat, kuinka arvokas Call of Duty oli PlayStationille.

Vaikka FTC ei löytänyt todisteita siitä, että Microsoft pitäisi Call of Duty Xbox-yksinoikeutena, Game Pass -näkökulma tekee selväksi, kumpi alusta saa paremman diilin.

Call of Duty saattaa pysyä PlayStationilla, mutta sinun on maksettava täysi hinta pelataksesi sitä ensimmäisenä päivänä, kun taas Xbox-pelaajat voivat hypätä mukaan murto-osalla kustannuksista.

Se, kannattaako tämä vai ei, paljastuu todennäköisesti seuraavien vuosien aikana. Jos Microsoft onnistuu, se on käyttänyt Call of Duty: Black Ops 6:ta elvyttämään Game Passin pysähtynyttä käyttäjäkantaa ja tuomaan paljon enemmän voittoa kuin mitä se olisi tehnyt perinteisillä myyntikeinoilla. Se on kuitenkin jyrkkä tavoite.

Vaikka Modern Warfare 3 (2023) myi huomattavasti vähemmän kuin Modern Warfare 2, se teki valtavan määrän rahaa pelkästään myynnistä. Jos pelaajat ryntäävät Game Passiin, mutta eivät pysy kauan, tappiot voivat olla Microsoftille miljoonia.

Mainos