Mainos
Sid Meier’s Civilization VI on kolmisen vuotta vanha strategiapeli, joka on niittänyt mainetta pc:llä ja vienyt satoja tunteja ihmisten elämästä siten, että aasialaiset joutuvat pelaamaan sitä vaipat jalassa vessakäyntejä välttääkseen.

Nyt peli on käännetty kolme vuotta ensijulkaisunsa jälkeen konsolille. Miten käännös on onnistunut ja onko se lainkaan pelattava tattiohjaimella olohuoneen telkkarista?

Mainos

Vuoropohjaista strategiaa

Vuoropohjaisessa Sid Meier’s Civilization VI:ssä pelaajan tehtävänä on yksinkertaisesti kehittää sivilisaatiota alkeellisuudesta insinööriteknologian huipulle. Sivilisaation kehitys – kuulostaa simppeliltä!

Pelaaja saa aluksi haltuunsa soturin sekä uudisasukkaan, joilla pelaajan tulee perustaa uuden valtakuntansa pääkaupunki. Pääkaupunki on pelimaailman sydän ja sen menettäminen tietää Game Overia. Pääkaupunkia onkin kehittämisen ohella suojeltava todella säntillisesti. Pelaaja voi vallata muita 19 sivilisaatioita sotimalla tai käymällä kauppaa. Tässä pelin pääajatus pähkinänkuoressa.

Sid Meier's Civilization VI -pelin karttaa.

Esimerkillinen konsolikäännös

Civilization 6 on konsoliporttauksena yllättävän onnistunut. Vaikka peli on tarkoitettu hiirellä ja näppäimistöllä pelattavaksi, ovat 2K:n pojut ja flikat onnistuneet luomaan niin intuitiivisen käyttiksen ja ohjainkontrollit peliin, että pelaaminen käy kuin itsestään. Kontrollit opitaan vauhdilla ja ne tuntuvat loogisilta. Tatilla on yksinkertaista pyöritellä pelialuetta ja kaikki valikot ovat kätevästi saatavilla. Zoomaaminen hoituu liipasimilla.

Pelin imu on yhtä väkevää konsolilla kuin pc:llä, joten aikasyöppöys on taattua. Pikainen 10 minuutin setti vastaa oikeaa maailman aikaa noin kahta tuntia. Niin siivillä aika palaa. Eipä siis ihme, että aasialaiset turvautuvat pamppersseihinsa.

Allekirjoittanut ei ole vuoropohjaisuuden ylin ystävä, mutta formaatti sopii tälle tapaukselle erinomaisesti. Vuoropohjaisuus onkin lähinnä makuasia.

Pelin kehittymistä.

Kannattaako ostaa?

Sid Meier’s Civilization VI on loistava strategiapeli, joka on käännetty mallikkaasti konsoleille. Jos peli on jäänyt pc:llä pelaamatta, on nyt oiva aika heittäytyä mukaan. Lisäksi pelisarjalle täysin uudet pelaajat opastetaan mukaan seikkaperäisen tutoriaalin myötä, jolla pääsee hyvin kärryille siitä, mitä pelillä on tarjota.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sid Meier's Civilization VI
85 %
Edellinen artikkeliMicrosoft havittelee yksinoikeussisältöjä Project xCloudiinsa
Seuraava artikkeliPlayStation 5 käyttänee Samsungin NVMe SSD -levyjä nopeiden latausten takaamiseksi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.