Mainos
Rakastatko mikromanagerointia? Saako kärsimys, piina ja riittämättömyyden tunne sydämesi sykkimään? Onko palavien sukulaisten ja eltaantuneen lihan tuoksu sinulle kuin Pariisin parasta parfyymia? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, on Siege Survival: Gloria Victis varmasti sinua varten.

Siege Survival: Gloria Victis, eli ystävällisemmin ”SSGV” on synkkä, keskiaikainen painesimulaattori, joka seuraa This War Of Mine’n hengessä viikinkien ja muiden muukalaiskansojen raiskaamaa pientä linnaketta.

Keskiaikaista arkea linnakkeessa

Linnakkeessa pelaaja käskyttää harvinaisen surullista rupusakkia päivittäisissä askareissa, kuten sikalan paskan luomisessa kompostiin tai vaikkapa mädäntyneestä (ihmis)lihasta keitettyyn soppailuun aina niin romanttisessa nuotion lämmössä.

Mainos

Onpa linnakkeessa tarvetta myös erilaisille kunnostustöille, ja pelaajan ajasta kuluukin iso osa erilaisia polttopuita ja kakkosnelosia sahaillessa.

Tarvikkeista on luonnollisesti jäätävä pula, ja niiden saaminen ei olekkaan mikään helppo nakki. Yöunista pitää luopua, jotta voi hiipiä runneltuun kaupunkiin haalimaan ryöstäjiltä jääneitä tilpeitä. Tällöin pelimekaniikka muuttuu laihanluihuksi hiippailuksi, jossa pikkuiseen nyssäkkään pyritään keräämään saalista, ennen kuin orjallisen uskollisesti partioreittejä kiertävät valtaajan saavat vihiä selviytyjistä.

Unen puute ei ole suinkaan ainoa selviytyjien koettelemus, sillä luonnollisesti puhdas juomavesi ja ravitseva murkina kuuluvat perustarpeisiin. Ja luonnollisestihan jos tarpeita ei tyydytä tai haavoja hoida, on lopputuloksena ikävät tulehdukset ja mielipaha.

 

Mikromanagerointia siis riittää aina pilttuun rakentelusta selviytyjien hoivaamiseen. Jotta puuta saisi sahata vielä enemmän ja epämääräistä murkinaa keiteltyä suurempaakin tarpeeseen, on pelaajan kontolla myös linnakkeen suojausten ylläpito. Tähän kuuluu tarpeiden lähettäminen muurille, varusteiden ja aseiden korjaaminen sekä sotilaiden perustarpeista huolehtiminen.

Siege Survival: Gloria Victis on lupaava aikasyöppö

Tekemistä siis riittää ja peli on varsin lupaava, jos tällaisesta tykkää. Tosin This war of Mine tuntui tekevän kaiken paremmin.

SSGV:n käsikirjoitus on melko kankeaa ja naiivia siinä, missä This War of Mine onnistui parhaimmillaan kostuttamaan silmäkulmia. Toki tässä vaiheessa ollaan vielä beta-testauksessa, mutta tuskinpa tuota kässäriä enää paljon hiotaan ja se on pienoinen sääli.

Selviytymisimulaattoreissa molemmat, This War of Mine ja Frostpunk ottavat toistaiseksi edelleen kärkisijan, mutta SSGV:ssä on selkeästi potentiaalia ja sitä kannattaakin pitää silmällä pienoisesta toistosta huolimatta.

Pelin voi laittaa toivelistalleen Steamissa, tästä.

Mainos