Mainos

Uudelleenjulkaisujen aikana saamme nautiskella seuraavaksi Silent Hill -kauhupelisarjan HD Collection -nimisestä paketista.

HD Collection nimi on hämmentävä, sillä kahdeksanosainen pelisarja on kokoelmassa vain kaksiosainen. Paketistä löytyvät Silent Hill 2 ja 3.
On erittäin kummallista, että PlayStation ykkösellä julkaistu ensimmäinen Silent Hill puuttuu kokonaan. Tämän olisi ehdottomasti pitänyt olla mukana, sillä kyseinen peli aloitti tämän nostalgisen kauhupelisarjan.

Mainos

Seinä

Noh. Toinen Silent Hill on ehkä pelisarjan paras. Sen tunnelma rakentuu pikkuhiljaa ja onnistuu karmimaan mitä kuvottavimmin tavoin. Pelihahmon pään sisällä käydään moikkailemassa järkyttäviä demoneja, jotka onnistuvat nostamaan edelleen karvat pystyyn.

Kolmannessa pelissä kauhu alkaa suoraviivaisemmin ja se on hivenen sairaampi. Teknisestikin kolmonen on kakkosta edellä.

Hoitsu

Sitten itse asiaan. Silent Hill HD Collection on virheellinen nimitys sekä Collection-sanan kohdalla, kuin myös HD-sanan kohdalla. Grafiikat näyttävät järkyttävän vanhoilta, eikä HD:sta ole tietoakaan. Molemmat pelit pätkivät, nykivät ja paukkuvat. Myös kummankin pelin kontrollit ovat järkyttäviä, ja sitä ne olivat jo kymmenen vuotta sittenkin. Luulisi että uudelleenjulkaisu olisi edes tähän asiaan tuonut parannuksen. Ehkäpä 1.0.1 -päivitys tulee joskus ja tuo parannuksen näihin kaikkiin? Ehkä?

Tulipalo

Kakkososassa on yksi uudistuskin. Se on dubattu uudellen. Siinä on kuitenkin menty jossain kohtaa pieleen, siilä alkuperäisdubbaukseen tulee palattua ennen pitkää.

Teknisistä vioista ja huonoista kontrolleista huolimatta ovat nämä kaksi Silent Hilliä klassikkopelejä, jotka pitää ainakin kerran pelata läpi. HD-kokoelmalta olisi kuitenkin odottanut edes jotain uutta.

Kristian Eloluoto

Mainos