Mainos
Skullcandy, tuo ärhäkkä karkki on monelle tuttu brändi kuulokkeiden mualimassa ja kallonami keikkuukin edelleen parhaimpien budjettihintaisten kuulottimien vallankahvassa. Me löimme puhelintorven korville omassa puolikaiuttomassa kammiossa. Mitä jäi käteen? Siis korvaan? Kuunnellaan.

Mitkäs nää ny sitten o?

Hesh ANC:t ovat Skullcandyn uusimpia Bluetooth 5.0 -tekngologiaa käyttäviä, langattomia, aktiivisella vastamelutoiminnolla varustettuja kuulokkeita. Ja ei, nämä eivät ole peliluurit vaikka pelaaminen näilläkin onnistuu.

”Hessit” on tehty musiikille ja musiikin kuunteluun. Utahin poijjaat ovat labratakeissan omistautuneet, joten laatu näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Mainos

Vilautappas kuosia

Hesh ANC:ta saa vain tyylikkäänä kokomustana kuin turkkilainen kahvi. Kuulokkeet eivät paina juuri mitään vaikka sisältävät pirusti potkua.

Ei ne miehestä kaunista tee, mutta osakseen saa kehuja

Mattamusta on sesongista toiseen muodissa, joten se on tietenkin myös turvallinen valinta, erottuen edukseen trendien aallonharjalla porskuttavien maastokuviokuosisten ja pääsiäisen väreissä paistattelevien kuulokkeiden aallokossa.

Sankojen sivuista löytyy pienet Skullcandyn logot harmaana, pitäen tyylin alusta loppuun asti hillittynä.

Ainoa harmi on kapseleiden ulkoisen mattamustan vetovoima rasvaisiin sormenjälkiin. Pintaa ei pyyhkimällä puhtaaksi pestä ilman pesuainetta ja mikrokuituliinaa.

Neljän napin näppärä yhdistelmä

Kuulokkeiden kyljistä löytyvät tutuilta paikoilta vakionappiset, eli volyymia kovemmalle tahi hiljemmalle, virtanamikka sekä nappi, jolla vaihdellaan vastamelun toimintaa. Joko päälle, pois tai ambient mode.

Kaikki laitteen nappiset löytyvät oikealta reunalta jättäen vasemman puolen sileäksi. Nappeja ei ole paljoa, mutta niiden takaa löytyy useampi toiminto.

Lisäksi löytyy USB-C-latauskaapelin paikka sekä 3.5 mm kuulokeliitäntä kun langatonta vapautta ei kaivata ja akun ollessa flaati.

Napit löytyvät kuulokkeiden ollessa päässä helposti, mutta kriitikko kaipaisi nappien olevan enemmän roisimmat. Nyt huomaan toistuvasti painavan väärää nappia kuin alunperin piti, sillä kohokuviot eivät erotu toisistaan riittävästi. Tämä on tottumuskysymys ja lihasmuistijumpalle uusi tehtävä.

Namikoista löytyy musiikkiraidan vaihtaminen ja voipa sillä käskyttää myös Siriä tai Googlen assariakin.

Näiden kaikkien toimintojen käyttäminen käy ilman, että puhelinta pitää kaivaa nahkahousujen takataskusta, vaan neljän napin kombosta löytyvät nämä kaikki.

Miltä ne kuulostavat?

Äänenlaatu on musiikin kuuntelussa vähintäänkin hyvä ja bassoakin löytyy melko ja lailla. Keskiäänet eivät jää basson jalkoihin vaan ”Hessit” erottelevat saundin laadukkaasti. Sen kuulee kun keskitytään yhteen aiheeseen ja siksi näistä ei mitään tilaääniä saati virtuaalisurroundeja löydy. Hyvä niin, sillä musaa pitäisikin aina kuunnella stereona.

Podcastit ja muut puheohjelmat kuulokkeet toistavat myös todella selkeästi. Vastamelutoiminnolla vielä entistä paremmin – varsinkin kaupungin melun keskellä surffatessa.

Aktiivinen vastamelutoiminto tarkoittaa siis ulkopuolelta tulevan äänen aktiivista vaimentamista rajatussa tilassa. Sama suomeksi: Ulkoisen äänen sieppaa kuulokkeiden mikrofoni ja vaimentaa korjaussignaalin kera saundin hiljaiseksi. Tämä toimii ”Hessuissa” aivan helvetin hienosti!

Vastamelunapin takaa löytyy vielä ambient mode, joka taas vahvistaa ulkoa tulevat äänet ja luureja ei tarvitse näin riisua nahistellaakseen alakerran naapurin kanssa kumman auto on päin persettä parkkeerattu taloyhtiön pihalle.

Vastamelutoiminnon saa luonnollisesti myös pois päältä ja näin säästää myös hieman kuulokkeiden akkua.

Mikkejä siellä sun täällä

Mikrofonista muuhunkin?

Hesh ANC:n mikrofoni tekee muutakin kuin mutettaa ulkoiset äänitekijät. Se toimii myös älyttömän hyvin langattomana mikrofonina puheluissa. Tuli myös testattua ääninauhuria puhelimen välityksellä ja laatu on erittäin hyvää. Tässä on myös kolikon varjopuolena herkkyys. Kun vähänkin raapaiset kapseleiden pintaa nappaa mikki raavut tehokkaasti nauhalle.

Heiluuko kuupassa?

Ei heilu edes lenkillä. Vaikka painoa Hesheillä ei ole kuin 228 g, istuvat ne tiukasti kaalin ympärille kuitenkaan migreeniä aiheuttamatta.

Useammankin tunnin kuuntelusessioiden jälkeen eivät skobet paina vanteen lailla päätä.

Pehmusteet eivät ole muistivaahtoa vaan tavallista pehmikettä, superloonia tahi jotain sellaista sekoitusta mikä pitkän ajan jälkeen saattaa menettää muotonsa kuin villavaatteet kuuden kympin pesuohjelmalla.

Kannattaako ostaa?

Budjettihintaisia luureja löytyy maailman sivun verran, mutta laadukkaita – vastamelutoiminnolla varustettuja langattomia kuulokkeita ei juurikaan. Skullcandyn Hesh ANC:t ovat loistava valinta niille, jotka eivät halua tunkea useita satasia luureihin.

Akunkestoa povataan 22 tuntia. Vain 10 minuutin latauksella saa kuulokkeista irti jopa kolme tuntia kuuntelua.

Hesh ANC:n sisäänfiksattu ”Tile”-teknologian saa puhelimeen, ja sillä voi ”soittaa” kuulokkeisiin kun olet hävittänyt ne asuntoosi kevätsiivouksen vimmassa. Teknologia käyttää Bluetoothia, joten jos unohdit ne venäläiseen taksiin kuulokkeiden mukana tulleessa kantopussissa, niin voi voi.

Skullcandy Hesh ANC ovat kevään kovimmat, budjettihintaiset vastameluskobet jotka ovat joka pennin väärti.

Mainos