Mainos
Snufkin: Melody of Moominvalley, eli Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia vie pelaajat Muumilaaksoon. On suoranainen ihme, että Muumien maailmanlaajuisen suosion johdosta ei pelejä ole enempää. Tove Janssonin maailma kuitenkin tarjoaa puitteet vaikka millaisille seikkailuille ja peligenreille.

Snufkin: Melody of Moominvalley on yksinkertainen seikkailupeli, jossa kierretään selvittämässä Muumilaakson kevättalven jälkeisiä kummallisuuksia, sillä kaikki ei ole kohdallaan kun muumit heräävät talviuniltaan ja Nuuskamuikkunen palaa retkiltään.

Mainos

Kokonan suomeksi

Ensimmäinen iloinen yllätys on, että peli on pelattavissa kokonaan Suomenkielellä ja käännöstyö on loistavaa. Pelissä on dialogia, mutta se on riittävän selkokielistä, että jo hieman oppimaan lukeneet lapset pystyvät seuraamaan pelin juonta.

Pelaaja astuu Nuuskamuikkusen saappaisiin ja alkaa selvittämään täysin uutta mysteeriä, joka on täynnä viittauksia alkuperäisiin Muumilaakson tarinoihin sekä vilisee tuttuja hahmoja.

Pelimekaniikat ovat yksinkertaisia, mutta toimivia. Kaikki toimii moitteettomasti aina hiippailuosuuksia myöten. Peli koostuu tutkimisesta, pienistä pulmista ja Muumilaakson ihastelusta.

Nuuskamuikkunen kerää inspiraatiota ikonisen huuliharppunsa soittamiseen, jonka avulla hän voi hurmata olentoja ja vaikuttaa ympäristöihin. Seikkailu muistuttaa kunnon vanhan ajan seikkailupelejä, joissa mukana oli vain kaikki oleellinen.

Graafisesti kaunis

Snufkin: Melody of Moominvalley on äärimmäisen kaunis peli käsin piirretyllä grafiikallaan. Norjalainen pelistudio Hyper Games on luonut jotain todella ainutlaatuista joka salpaa hengen jo ensi kuvasta alkaen. Jokainen uusi alue, olento ja kohtaaminen on hykerryttävän hellyttävä sekä ihastuttava. Muumilaakso ei ole koskaan näyttänyt näin kauniilta ja se on täynnä harvinaista taikaa.

Huumori on hyvää ja pelin tarina on kiedottu hassutteluun ja hurmaaviin yksityiskohtiin.

Islantilaisen Sigur Rós -yhtyeen luomat musiikit luovat täydellisen taustan rauhalliseen peliin, joka toivoo pelaajan ottavan aikansa.

Pelin voi varmasti juosta läpi nopeastikin, mutta pienten yksityiskohtien löytäminen ja nyanssien hahmottaminen on palkitsevampaa, kuin satojen turhien keräilyesineiden haaliminen muualla.

Kannattaako ostaa?

Snufkin: Melody of Moominvalley on peli, joka kuuluu jokaisen perheen pelikokoelmaan. Se ihastuttaa niin lapset kuin aikuisetkin. Vaikka peli on helppo, vie se mukanaan myös kokeneemman pelaajan. Nuuskamuikkusen uusi seikkailu on hurmaava, ihastuttavan kaunis ja ennen kaikkea hyvän mielen peli, jollaisia ei koskaan voi olla liikaa.

Nostan Muumipapan hattua Hyper Gamesille, Snufkin: Melody of Moominvalley ansaitsee yksinkertaisuudestaan huolimatta täydet pisteet, se on kuin Journey aikoinaan mutta nyt matka tehdään aavikkomaan sijaan Muumilaaksossa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia
100 %
Edellinen artikkeliTitanfall-kehittäjältä tulossa täysin uusi peli, joka sijoittuu Titanfallin maailmaan
Seuraava artikkeliSeuraavat Xbox Game Pass -pelit paljastuivat
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
snufkin-melody-of-moominvalley-arvosteluNuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia on peli, joka kuuluu jokaisen perheen pelikokoelmaan. Se ihastuttaa niin lapset kuin aikuisetkin. Vaikka peli on helppo, vie se mukanaan myös kokeneemman pelaajan. Nuuskamuikkusen uusi seikkailu on hurmaava, ihastuttavan kaunis ja ennen kaikkea hyvän mielen peli, jollaisia ei koskaan voi olla liikaa.