Mainos
Sony joutui pari viikkoa sitten kohun alle kun pelaajat ymmärsivät, etteivät tallentamansa Fortnite-etenemiset ole saatavilla vastajulkaistuun Nintendo Switch -versioon, vaikka mobiilissa ja PC-versiossa tallennukset toimivat moitteetta.

Sony vahvisti, että kyseessä on tahallinen esto. PS4-tilin Fortnite-tiedostot käyvät yhteen PC-version ja mobiiliversion kanssa, mutta ei Xbox One-, eikä Nintendo Switchin kanssa. Pelaajat raivostuivat enemmän.

Nyt Sony-pomo Shawn Layden kertoo etenevänsä asian suhteen.

Mainos

– Olemme kuulleet teitä. Tutkimme asiaa. Yritämme kaikkemme, että pääsisimme asiassa jonkilaiseen hyvään ratkaisuun.

Tämän jälkeen Layden mainitsi, että ratkaisu on “yhden napinpainalluksen päässä”, mutta ei vahvistanut, eteneekö Sony cross-platform-tuessa mihinkään. Sen sijaan Layden kertoi, että mikäli cross-platform-tukeen mennään, koskisi yhteensopivuus kaikkia pelejä, jotka vain tukisivat cross-platform-pelaamista.

Sonylla ennen johtajana työskennellyt John Smedley kertoo, missä koko hommassa on kyse.

– Kun työskentelin Sonylla, oli selvää, että mitään cross-platformia ei hyväksyttäisi. Meitä vitutti, että joku ostaa plein Xbox One:lle ja pelaa sitä PlayStation-kavereiden kanssa. Tyhmää, mutta se oli niin yksinkertaista.

Sekä Layden että Smedley kertovat, että ajat ovat muuttuneet ja cross-platform-tuki on hyvinkin mahdollinen – hyvinkin pian.