Sony julkisti uudet PS5-konsolit – vaatii 30 euroa maksavan lisäpalikan pystyasennolle

Mainos
Sony Interactive Entertainment on virallisesti julkistanut uuden, pienemmän PlayStation 5 -mallin, joka tulee saataville tavallisena ja digitaalisena versiona.

Sonyn mukaan uuden PS5-konsolin tilavuus on pienentynyt yli 30 prosenttia ja paino 18 prosenttia ja 24 prosenttia nykyiseen malliin verrattuna.

Uusi malli tulee markkinoille marraskuussa Yhdysvalloissa ja sen jälkeen seuraavina kuukausina myös muualla, ja molemmissa versioissa on 1 Tt tallennustila.

Mainos

Uudessa muotoilussa on neljä erillistä kansilevyä, joista ylempi osa on kiiltävä ja alempi matta.

Uuden PS5-mallin suositushinnat ovat seuraavat:

  • PS5 Ultra HD Blu-ray -levyasemalla – 549,99 euroa.
  • PS5 Digital Edition – 449,99 euroa
  • Nykyisestä mallista poiketen PS5 Digital Editionin ostajat voivat lisätä Blu-ray-levyaseman myöhemmin, sillä se myydään myös erikseen 119,99 euron suositushintaan.

Uuden PS5-mallin mukana tulee vaakasuora jalusta. Myös uusi kaikkien PS5-mallien kanssa yhteensopiva pystyteline myydään erikseen hintaan 29,99 euroa.

Huomaa, että hinnat ovat suositushintoja. Suomessa näiden päälle tulee yleensä myös vielä omat katteet ja verot, eli hinta voi olla hitusen kalliimpi.

Kun nykyisen PS5-mallin varastot on myyty loppuun, uusi malli on ainoa saatavilla oleva malli. Yhdysvalloissa uusi slim-malli on nykyistä 50 dollaria kalliimpi. Myös Japanissa hinnat ovat nousussa.

Mainos