Mainos
Sony on peruuttanut PS5-konsolin ja sen tulevien pelien esittelytilaisuuden, jonka piti tapahtua 4. kesäkuuta.

Syyksi Sony ilmoittaa Yhdysvalloissa käynnissä olevat mellakat, joissa protestoidaan massiivisesti poliisin väkivaltaa tummaihoisia vastaan.

Mainos

Sony kertoo, että nyt ei ole oikea aika juhlia PS5-konsolia, jonka vuoksi sen 4. kesäkuuta kaavailtu esittelytilaisuus siirretään tuonnemmaksi. Lisäksi Sony on osoittanut rahallista tuekea lahjoittamalla rasisminvastaisen toiminnan hyväksi.

Mistä Yhdysvaltain kriisissä on kyse?

Yhdysvalloissa poliisin väkivaltaisessa pidätystilanteessa kuolleen George Floydin kuolema on aiheuttanut mellakointia. Virallisen ruumiinavausraportiin mukaan Floyd kuoli sydänkohtaukseen, joka oli seurausta siitä, että poliisi painoi häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan.

Yhdysvalloissa on mellakointia tapahtuman vuoksi yli 40:ssä osavaltiossa, joissa kaikissa on hätätila. Myös poliisiautoja on vandalisoitu ja poltettu protestin merkiksi, vaikka tapauksesta syytetyt poliisit ovatki irtisanottu oitis tapahtuneen jälkeen.

Presidentti Donald Turmp on uhkaillut, että maan puolustusvoimat ottavat tilanteen haltuun, mikäli osavaltiot eivät ryhdy riittäviin toimiin mellakoiden kitkemiseksi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön 🇺🇸The Emergency_Spotter Team🇺🇸 (@emergency_spotter) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Los Angeles (@billieth3kid) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Непонятка (@sheriffinsamp) jakama julkaisu

Vai onko Sonyn vetäytymisessä sittenkään kyse kriisistä? Joidenkin huhujen mukaan kyse voi olla myös epävakaasta raudasta, jolloin Sony hyödyntäisi meneillään olevaa kriisiä pelatakseen aikaa PS5-konsolin kehittämistä varten.

Mainos
Edellinen artikkeliCodemasters sai FIA:n rallilisenssin – Tulevat DiRT-pelit virallisia WRC-pelejä
Seuraava artikkeliCall of Duty: Warzone 4- kauden julkaisua lykättiin Yhdysvaltain mellakoiden vuoksi