Mainos
Ranskan kilpailuviranomainen on määrännyt Sonylle 13,5 miljoonan euron sakot, kun sen katsottiin käyttäneen väärin markkina-asemaansa PlayStation 4 -ohjainten markkinoilla.

Autorité de la Concurrence ilmoitti sakosta viime kuussa (CPI:n kautta), ja sen mukaan se johtui kahdesta ensisijaisesta rikkomuksesta.

Ensinnäkin Sony toteutti vuonna 2015 teknisiä toimenpiteitä väärennösten torjumiseksi, mikä vahingossa vaikutti kolmannen osapuolen ohjainten moitteettomaan toimintaan, jolloin niiden yhteys katkesi järjestelmäpäivitysten aikana.

Mainos

Toiseksi se totesi, että kilpailevia yrityksiä estettiin liittymästä PlayStationin lisensointiohjelmaan, ja ne pääsivät mukaan vain Sonyn kumppanuusohjelman kautta.

Autorité de la Concurrence sanoi paljastaneensa, että Sony kieltäytyi ilmoittamasta ohjelman käyttöoikeuskriteerejä valmistajille pyynnöstä ja väitti, että kriteerejä sovellettiin Sonyn harkinnan mukaan.

”Sony sovelsi kriteerejä harkinnanvaraisesti, vaikka pääsy ohjelmaan oli ainoa keino välttää yhteyden katkeamiset”, viranomainen totesi tiedotteessaan.

Elimen mukaan nämä käytännöt vahingoittivat merkittävästi kolmansien valmistajien tuotemerkin imagoa ja haittasivat niiden laajentumista markkinoille. Sony ei ole vielä reagoinut julkisesti sakkoihin.

Mainos