Mainos
Sony Interactive Entertainment (SIE) on ilmoittanut, että PS5:n PlayStation Store -peliluetteloiden saavutettavuustunnisteet otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti tällä viikolla.

PlayStation Blog -julkaisussa SIE:n alustakokemuksen vanhempi varapuheenjohtaja Hideaki Nishino sanoi, että tunnisteiden avulla kehittäjät voivat antaa yksityiskohtaisen kuvan peliensä tukemista saavutettavuusominaisuuksista.

– Nämä voivat vaihdella visuaalisista ja äänellisistä esteettömyysasetuksista DualSense-ohjaimen vaihtoehtoihin, vaikeusasetuksiin ja verkkoviestintäominaisuuksiin, kuten chatin transkriptioon, Nishino tarkensi.

Mainos

Nishino kertoi myös, että kehittäjille on tarjolla yli 50 saavutettavuustunnistetta, joista he voivat valita kuudesta eri kategoriasta, mukaan lukien:

  • Visuaaliset esteettömyysominaisuudet, kuten selkeä teksti, suuri teksti, värivaihtoehdot, äänimerkit ja suunnattavat äänimerkit.
  • Ääniominaisuudet, kuten äänenvoimakkuuden säätimet, monoääni, ruudunlukuohjelma ja visuaaliset merkkivaihtoehdot.
  • Tekstitys- ja kuvatekstivaihtoehdot, kuten tekstityksen koko, selkeät kuvatekstit ja suuret kuvatekstit.
  • Ohjausvaihtoehdot, mukaan lukien painikkeiden uudelleenkohdentaminen, peukalotikun herkkyys ja mahdollisuus toistaa ilman painikkeiden pitämistä, nopeaa painallusta tai liikkeenohjausta.
  • Pelattavuusvaihtoehdot, kuten vaikeusasetukset, ohitettavat arvoitukset, yksinkertaistetut pikatapahtumat ja pelinopeus.
  • Verkkopelivaihtoehdot, kuten teksti- tai äänikeskustelun transkriptio ja ping-viestintä.

Esteettömyysmerkinnät ovat saatavilla PS5- ja PS4-peleille PlayStation Storessa vain Sonyn uudemmalla konsolilla.

Pelejä, jotka tukevat uutta ominaisuutta julkaisuhetkellä, ovat Days Gone, Death Stranding Director’s Cut, Ghost of Tsushima Director’s Cut, God of War, God of War Ragnarök, Gran Turismo 7, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart ja Returnal.

Mainos