Mainos
Sonyn suhtautuminen alustojen väliseen pelaamiseen nousi jälleen tapetille keväällä Epic vs. Apple -oikeudenkäynnissä, jonka vuoksi yhtiö on jälleen saanut osakseen internetvihaa.

Sony oli vuosikausia ristiinpelaamista vastaan, sillä se halusi säilyttää PlayStation-konsolinsa ainutlaatuisuuden. Ajat kuitenkin muuttuvat, eivätkä pelaajat valitse enää yhtä pelikonsolia tai tietokonetta, vaan monella pelaajalla on useita laitteita. Tällöin pelaamista halutaan suorittaa niillä pelilaitteilla, joilta omat suosikkimoninpelinsä löytyvät.

Kun Sonyn asenne ristiinpelaamista kohtaan selvisi pari vuotta sitten, protestoivat ihmiset verkossa siitä isoon ääneen. Ennen kaikkea Fortniten ristiinpeluutuki oli tapetilla, sillä peli oli yhteensopiva kaikkien muiden laitteiden kannsa paitsi Pleikkarin, joka pyöri oman pierunsa hajussa.

Mainos

Nettihuutelun jälkeen Sony joutui tapumaan siihen, että ristiinpeluu olisi mahdollista. Ja niinpä Sony avasi ristiinpeluulukkonsa.

Kevään oikeudenkäynnin myötä julki tulleiden raporttien mukaan Sony on taas tapetilla asenteensa vuoksi. Nyt Sonyn toimitusjohtaja Jim Ryan on taas joutunut vakuuttelemaan, että Sony aikoo jatkossakin tukea alustojen välistä ristiinpeluuta.

– Me tuemme ja jopa kannustamme siihen. Mikäpä olisi parempaa kuin pelata Fortnitea, Call of Dutya, Rocket Leaguea, Minecrafta ja muita ilman, että pitää stressata siitä, mikä alusta muilla kavereilla on, Ryan vakuutteli Axiosin haastattelussa.

Äänestämisellä ja nettimylvimisellä on välillä siis väliä.

Mainos
Edellinen artikkeliJurassic World: Dominion näyttäytyy ensimmäisellä teaserillaan
Seuraava artikkeliFirewatch saamassa VR-tuen