Mainos
Sony Interactive Entertainmentin Shuhei Yoshida on kertoi ajatuksiaan tekoälyn tulevasta suuresta vaikutuksesta pelikehitykseen.

The Guardianin haastattelussa Yoshidalta kysyttiin, mitä hän ajattelee kehittäjien huolista, joiden mukaan tekoäly voisi korvata ihmisen tekemän taiteen, musiikin ja koodauksen kaltaisilla aloilla.

Yoshida sanoi, että kehittäjien on opittava uusia taitoja, jotta he voivat käyttää tekoälyä tehokkaasti, millä on hänen mielestään lopulta positiivinen vaikutus pelinkehitykseen.

Mainos

– Se on työkalu. Jonkun on käytettävä työkalua”, hän sanoi.

– Tekoäly voi tuottaa hyvin outoja asioita, kuten olette varmasti nähneet. Työkalua on osattava käyttää hyvin. Tekoäly tulee muuttamaan pelinkehittäjien oppimisen luonnetta, mutta loppujen lopuksi kehitys on tehokkaampaa, ja ihmiset tekevät kauniimpia asioita.

– Ihmisten ei ehkä tarvitse enää edes opetella ohjelmointia, jos he ovat oppineet käyttämään näitä tulevaisuuden työkaluja. Luovuus on tärkeämpää, suunta, se, miten visioit sen, mitä haluat.

Midjourney tekee jo graafista suunnittelua

Yoshida liittyi PlayStation-projektiin vuonna 1993, vuosi ennen alkuperäisen konsolin julkaisua, ja hänestä tuli Sony Computer Entertainment Worldwide Studiosin johtaja.

Tällä hetkellä hän toimii SIE:n Independent Developer Initiative -aloitteen johtajana, jossa hänen tehtävänään on edistää ulkopuolisia, pienempiä riippumattomia studioita.

Yoshida antoi The Guardianille esimerkin siitä, miten pienemmät tiimit käyttävät tekoälyä apuna luodakseen projekteja, jotka muuten eivät ehkä pystyisi toteuttamaan.

– Kävin juuri tänä aamuna läpi 15 esitystä japanilaisille itsenäisille pelintekijöille suunnatussa kilpailussa, ja yhdessä niistä oli uskomattoman kaunis grafiikka, jonka oli tehnyt pieni opiskelijatiimi, hän sanoi.

– He sanoivat käyttäneensä Midjourneytä, tekoälytaidegeneraattoria, taiteen luomiseen. Se on mahtavaa, että pieni joukko nuoria voi luoda hämmästyttävän näköisen pelin. Tulevaisuudessa tekoäly voisi kehittää mielenkiintoisia animaatioita, käyttäytymistä, jopa tehdä debugia ohjelmalle.

Palkittu mies

Viime kuussa järjestetyssä BAFTA Games Awards -gaalassa Yoshida sai Fellowship-palkinnon, joka on korkein Britannian elokuva- ja televisiotaiteen akatemian myöntämä tunnustus.

Muita videopelipalkinnon saajia ovat olleet muun muassa Will Wright, Shigeru Miyamoto, Hideo Kojima, Nolan Bushnell, Peter Molyneux, Gabe Newell, David Braben, John Carmack, Tim Schafer, Siobhan Reddy ja koko Rockstar Games.

– Ihmiset, jotka ovat saaneet [tämän palkinnon] aiemmin, ovat kaikki luojia. Uskomattomia, lahjakkaita, nerokkaita ihmisiä. En tiedä, miten sovin joukkoon. Mutta kaikki sanovat, että ansaitsen sen, joten kai minä sen ansaitsen, hän summasi The Guardianille.

Mainos