Mainos
Taistelupelisarja Soul Caliburin kuudes osa toimii yllätys yllätys, trendien aalloissa, sarjan reboottina.

Pelisarja on tarjoillut kahdenkymmenen vuoden ajan kamppailua 3D-ymparistoissä, kahden käden tai kahden aseen kanssa varusteltuna. Nyt kun milleniaalit ovat pyrähtäneet pelikentille, on rebootin tarkoitus todennäköisesti kahmia itselleen uutta yleisöä, samalla kun vanhat kenttäketut tyydytetään näyttävällä mätkinnällä Unreal-pelimoottoria hyödyntäen.

Mainos

Tikusta tarinaa

Siinä missä moni taistelupelisarja on ympännyt mukaan aina rantalentiksestä keilaukseen, turvautuu Soul Calibur tarinankerrontaan kahdessa moodissa. Mukana on ”Luo oma taistelijasi ja Soul Calibur -tarusi” -seikkailutila, sekä ”Tutustu kymmeniin pelihahmoihin kornin tarinankerronnan kautta” -tarinatila.

Toisessa luodaan oma hahmo ja lähdetään tutkimaan 1500-luvun vaihtoehtoista eurooppaa, jossa paha pyrkii pilaamaan kaiken. Pelaajan tarkoituksena on yllättäen estää tämä. Itse tarinamoodi taas kertoo iän ikuista tarinaa Soul Edge -aseen pahuudesta ja siitä, kuinka joukko sankareita pyrkii vastustamaan kiusauksen ja pysäyttämään vallanahneet mielipuolet saavuttamasta kirottua, kaksiteräistä miekkaa.

Molempia tarinamoodeja vaivaa järkyttävä ylinäyttely, ahdistava ja puistattavan huono ääninäyttely eikä animaatioita juuri nähdä, vaan tarinankerronta hoidetaan stillikuvia heiluttelemalla ja hahmojen ilmeitä vaihtelemalla sarjakuvatyyliin.

Vaikka stoorit ovat keskinkertaista, naiivia ja erittäin japanilaista huttua, on molemmissa mukavasti pelattavaa, ja varsinkin oman hahmon luonti, sekä sen kanssa seikkailu on erittäin mielekästä.

Mukavat taistelumekaniikat

Taistelu itsessään ja tämän generaation parasta. Se on helppoa aloittelijoille ja kombonaattoreilla riittää opeteltavaa, jotta hahmot ja taistelutyylit oppii hallitsemaan edes tyydyttävästi. Taisteluun on siis helppo lähteä vaikka kesken pienpanimotuotteiden nauttimisen kuin kovassakin kaadossa. Se tarjoaa täydellisen mahdollisuuden tiskivuorojen selvittelyyn ja mahdollisesta taitotasoerosta huolimatta, pelaaminen on hauskaa niin samalla sohvalla kuin netissäkin.

Soul Calibur 6 ei ole se kaunein taistelupeli, mutta riittävän hyvältähän se näyttää ja tottakai animointi on huippuluokkaa efekteineen päivineen, unohtamatta rintavarustusten aktiivista animointia.

”Peli tarjoaa täydellisen mahdollisuuden tiskivuorojen selvittelyyn ja mahdollisesta taitotasoerosta huolimatta”

Soul Calibur 6 on ehdottomasti tämän generaation paras taistelupeli. Se on pakkohankinta, jos genre kiinnostaa tai kotiaskareiden jakaminen on arkea rasittavaa jahkailua. PS4-versiossa on myös The Witcher -sarjasta tuttu Geralt, joka istuu pelisarjaan hyvin ja on ehdottomasti yksi pelin vahvimmista sotureista – kuten asiaan kuuluu.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Soul Calibur VI
90 %
Edellinen artikkeliBattlefield V saa Battle Royale -pelitilan – kantaa nimeä Firestorm ja se saapuu maaliskuussa
Seuraava artikkeliVoita Diablo 3 Nintendo Switchille eksklusiivisen suojapussin kera
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
soul-calibur-6-arvostelu-ps4Soul Calibur 6 on ehdottomasti tämän generaation paras taistelupeli. Se on pakkohankinta, jos genre kiinnostaa tai kotiaskareiden jakaminen on arkea rasittavaa jahkailua. PS4-versiossa on myös The Witcher -sarjasta tuttu Geralt, joka istuu pelisarjaan hyvin ja on ehdottomasti yksi pelin vahvimmista sotureista – kuten asiaan kuuluu.