Mainos
Creativella on pitkä historia PC-äänilaitteiden kanssa. Nykyisin yhtiö tuottaa kaiken kattavasti äänikamaa aina piireistä kaiuttimiin. Blaze V2 on Creativen SoundBlaster-sarjan uutukainen, jonka hinta ei huimaa.

SoundBlaster Blaze V2 edustaa edullisten pelikuulokkeiden sarjaa. Ensimmäinen Blaze maksaa kaupoissa noin 20–35 euroa, eikä V2 ole paljoa kalliimpi – kunhan se joskus saapuu kauppojen hyllyille Suomessakin.

Kuulokkeet ovat ns. perusseittiä, ilman suurempia klumeluureja. Settiin kuuluu mikki ja johtoon integroitu äänenvoimakkuussäädin.

Mainos

Muotoilu

Muotoilultaan Blaze V2 edustaa mustaa ja tylsää perusulkoasua. Materiaali on kovaa, heikonoloista muovia, joka kumisee siihen koputettaessa. Toisaalta halvalla saa halvat.

Päälaen pehmuste on samettista kangasta, kuten myös korvakupit.

Kupit ovat 40-milliset, eli hieman liian pienet mahduttaakseen korvat kunnolla kuppeihinsa.

Mikrofoni on irroitettava joiteri, joka kiinnittyy 3,5 mm perusplugilla. Periaatteessa näihin saa kiinni siis minkä tahansa 3,5-millisen mikrofonin.

Tekninen laatu ja suorituskyky, esim. Kuulokkeiden äänenlaatu

Vaikka ulkoisesti Blaze V2 ei sykähdytä, äänenlaatu ja mikrofoninlaatu sykähdyttävät. Kukapa olisi uskonut, että tällaisesta rimpulasta lähtisi niin jyrisevät soundit, että niitä voisi luulla ihan kalliiksi hedareiksi.

Ainoastaan todella rajuissa Hollywood-leffojen jyrinäkohtauksissa soundi saattaa repeillä, jos kuulokkeiden oma volyymi on täysillä. Muuten ääni on yllättävän tasapainoista ja heittämällä laadukkaampaan kuunneltavaa kuin monessa 200 euron pelikuulokkeissa.

Mikrofonin äänenlaatu

Myös mikrofoni on – jopa saatanan hyvä tällaiseksi muutaman kympin headsetiksi. Kuunelkaapa vaikka:

Ääni ei tietenkään vastaa 1000 euron broadcast-mikkiä ja ässät sihisevät, mutta tämä kikkare päihittää useimmat kalliimmat kilpailijansa 100-0. En tiedä, miten Creative on tässä onnistunut ja kaikki muut epäonnistuneet, mutta hyvä niin.

Kannattaako ostaa?

Jos uudet pelikuulokkeet ovat kiikarissa, eikä langallisuus haittaa, kannattaa ehdottomasti ostaa nämä. Jopa keinotekoinen surround toimii näissä muutaman kympin kupeissa uskomattoman hyvin.

Creative Blaze V2 on sleeper-yllättäjä, joka vaikutta Pirkka Peruskuulokkeet -setiltä ja tarjoaa muutamalla kympillä paremmat soundit ja paremman mikrofonin kuin monet, monet monen sadan euron hintaiset kilpailijansa.

Mainos