Mainos
Olen rämpinyt aiemminkin Focus Interactiven ja Cyanide Studiosin tuotosten läpi. Osa kokemuksista nostattaa vieläkin niskakarvat pystyyn ja alan hapuilemaan rauhoittavia. Tällä kertaa studioiden uhriksi päätyy lautapelimaailman kulttiklassikko Space Hulk.

Space Hulkin perusidea on simppeli. Jättimäisiin panssareihin sonnustautuneet, kankeampaakin kankeammat terminaattorisoturit telakoituvat jättimäiseen avaruusjäteläjään, Space Hulkiin, joka on ristisiitos erilaisten avaruusalusten tuhoutuneista rungoista. Space Hulkkien sisällä pesii xenomorphmaisia Gene Stealer -avaruushirviöitä, jotka luottavat pupumaiseen sikiämiseen ja tappavan tehokkaaseen lähitaisteluun.

Mainos

Vuoropohjaista lautapelaamista

SHT on vuoropohjainen, digitaalinen lautapeli, jossa pelaaja hoitaa vuoronsa XCOM-hengessä, jonka jälkeen on tekoälyn vuoro. Pelihahmot omaavat rajatun määrän toimintaa, joista jokainen aina kääntymisestä alkaen kuluttaa pisteitä. Tekoälyn kierrokset kestävät luokattoman kauan ja pelin lautapelisimulaatio alkaakin rikkomaan sappitasapainoa pidemmissä peliseissioissa.

Pieniä muutoksia lautapeliin on CP-korttien muodossa, jotka pelaaja voi pelata tai tuhlata, saadakseen lisää toimintapisteitä joilla kääntää terminaattorit oikeaan suuntaan seinään tuijottamisen sijaan.

Tekoälyllä ei leikkaa

Space Hulk Tactics on lähimpänä oikeaa lautapelikokemusta aina nopan heittoja myöten. Se tarjoilee kampanjat molempien puolien silmistä. Mutta vaikka tuotantoarvot ovat yllättävän korkeat ja graafiikka todella onnistunutta, jättää tarina kylmäksi sillä se lopullinen niitti puuttuu.

Tehtäväsuunnittelu on välttävää ja pelin tekoäly toistaiseksi ainakin ala-arvoisen huonoa.

Moninpelimatseja ei löytynyt, ja karttaeditori on kelvollinen jos sellainen puuhastelu kiinnostaa.

Vaikka SHT on yllättävän uskollinen lautapeli-isälleen, jää jotain puuttumaan ja lautapelisimulaatio tuntuu tunkkaisen tylsältä, sillä vastapuolella virnuileva pelaaja puuttuu kuviosta tyystin ja tekoälyä odotellassa on hyvä esim. leikata vihdoin ne varpaankynnet.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Space Hulk Tactics
40 %
Edellinen artikkeliMuistatko PlayStation 1 -klassikon, MediEvilin? Peli saa remasteroinnin – tässä tiiseri
Seuraava artikkeliNäihin hahmoihin on mahdollista luoda eroottinen suhde Assassin’s Creed Odyssey -pelissä
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
space-hulk-tactics-arvostelu-lautapelailua-maailman-hitaimman-tekoalyvastustajan-kanssaVaikka Space Hulk Tactics on yllättävän uskollinen lautapeli-isälleen, jää jotain puuttumaan ja lautapelisimulaatio tuntuu tunkkaisen tylsältä, sillä vastapuolella virnuileva pelaaja puuttuu kuviosta tyystin ja tekoälyä odotellassa on hyvä esim. leikata vihdoin ne varpaankynnet.