Mainos
Vuosia sitten early accessina julkastu, täysin omintakeinen, uniikki ja huikea autosimulaattori Spintires täräytettiin PC:n lisäksi konsoleille vuosi sitten. Myös PC sai samaan aikaan koko versionsa, MudRunner-lisänimellä varustettuna. Nyt peli on saanut ensimmäisen lisäosansa, American Wilds:n joka vie pelaajat ankeista venäläismaisemista Yhdysvaltain keskilänteen.

Spintiresin ideana on käyttää taka- ja nelivetoisia maastureita ja kuorma-autoja erittäin kosteilla muta- ja suoalueilla tukkien hakemiseen ja kuskaamiseen sahoille. Maasto muovoautuu pysyvästi teitä ajaessa, joten oman reitin valinta on erittäin tärkeää. Spintires on auto- ja mutasimulaattori, mutta ennen kaikkea ongelmanratkaisupeli.

Mainos

Sikolätti on sikolätti Amerikassakin

American Wilds -laajennus vie mutamöyrinnän Yhdysvaltoihin. Karttoja on kaksi; toinen Montanassa ja toinen naapuriosavaltiossa, Pohjois-Dakotassa. Molemmat kartat ovat aivan Yhdysvaltain pohjoisosaa, joten maasto on sen mukaista – kylmää ja kosteaa.

Maastot ovat hyvin samankaltaisia kuin aiemmat Venäjän maastotkin. Toki ulkoasua on viritetty amerikkalaisemmiksi huoltoasemien ja asuinrakennusten avulla. Kasvillisuus on samankaltaista, sillä Pohjois-Amerikassa se on hyvin samanlaista kuin täällä meilläkin.

Autokannassa on enemmän uutta. Tyrkyllä on yhdeksän ikonista jenkkirassia Fordilta, Chevroletilta ja jopa Hummerilta. Autokanta vaihtelee pienistä skouttaus ja bensankuljetuksiin sopivista maastureista, isoihin tukkeja kuljettaviin kuorma-autoihin.

Samoja kivoja aivopähkinöitä kuin emopelissä

Itse pelaaminen on hyvin samankaltaista kuin emopelissäkin – eikä kukaan varmaan mitään Dead Matcheja tai Battle Royalea odottanutkaan? Spintires painii täysin omassa luokassaan ja se onkin pelin suola. On kerrassaan mahtavaa ajaa isolla autolla pöpelikköön tai jokeen, jonne ei varmasti oikeassa elämässä tulisi mieleenkään ajaa. Fysiikka laskee kaikkea aidosti, autot käyttäytyvät ja kuulostavat miltä pitääkin ja pelaaminen on nautinnollista.

Spintiresin PC-versio on vieläpä pullollaan auto- ja karttamodeja, joten tekeminen ei takuulla lopu. Spintires on silti parhaimmillaan pienissä, maksimissaan tunnin sessioissa.

American Wilds on noin 10 euron hintainen lisuke, joka on amerikkalaisia maastureita ja kuormureita rakastavalle hyvä hankinta. Vaikka lisäosa ei tuokaan mukanaan massiivisesti uutta ja ihmeellistä, sen parissa vierähtää nopeasti tunti jos toinenkin. Aivopähkinät ovat vaativia ja moninpelinä kaikki on tuplasti hauskempaa. Cooppi-ominaisuudesta on annettava isot propsit.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Spintires: Mudrunner | American wilds
85 %
Edellinen artikkeliJulkistetaanko uusi Alien-peli joulukuun alussa?
Seuraava artikkeliReddit-vuoto paljastaa uutta Star Wars, Episodi IX -elokuvasta
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
spintires-mudrunner-american-wilds-arvosteluAmerican Wilds on noin 10 euron hintainen lisuke, joka on amerikkalaisia maastureita ja kuormureita rakastavalle hyvä hankinta. Sen parissa vierähtää tunti jos toinenkin. Aivopähkinät ovat vaativia ja moninpelinä kaikki on tuplasti hauskempaa. Cooppi-ominaisuudesta on annettava isot propsit.