Mainos
Insomniac Games väkersi aikoinaan Pleikkari ykköselle huikean tasoloikintatrilogia Spyron, jossa purppuran sävyinen lohikärmes on pääosassa. Pelejä on kehuttu valtaisasti ja kutsuttu parhaimmiksi Playstation peleiksi koskaan. Trilogia ei saanut jatkoa enää Insomniacin kätten kautta vaan studio keskittyi myös loistavaan tasoloikkaan nimeltä Ratchet ‘n Clank. Pelisarja sai kuitenkin jatkoa muiden lafkojen toimesta ja pelejä julkaistiin iso kimppu mm. The Legend of Spyro -trilogia ja spin-off sarjan Skylanders.

Vuosi sitten Toys For Bob-pelistuudio uudisti Spyron alkuperäiset kolme peliä ja lätkäisi nimen Spyro Reignited Trilogy. Se julkaistiin Xbox Onelle, Playstation 4:lle, Nintendo Switchille ja nyt myös vuotta myöhemmin PC:lle.

Mainos

4K-tuki tuo omat mukanaan silmäkarkkinsa

Pc-version 4K-tuella grafiikat on viilattu nautinnolliseen kuosiin ja peli pyörii jumalaisesti. Spyro on erittäin nautittavaa pelattavaa.

Spyroa ei pelota mikään!

Jokainen peli on hieman toistaan pidempi, joten pelattavaa on useiksi tunneiksi. Ääniä on hiottu myös tämän päivän standardeihin ja musiikkiraitaa voi halutessa vaihtaa Vakovin uusittuun muotoon tai alkuperäisiin Copelandin versioihin. Puhekielen voi myös vaihtaa suomeksi, mikä kuulostaa myötähäpeällisen lapselliselta ainakin muumoidun kriitikon korvaan. Nuoremmille tämä toimii varmasti!

Kukkuu! Sanoi purppurapaholainen

21 vuotta vanha mekaniikka toimii edelleen

Konsepti on samankaltainen kuin Crash Bandicooteissa, eli on ns. päämaailma, eli hubi josta löytää portaaleja eri kenttiin, jotka suorittaessaan peli etenee luonnollisella kaavallaan. Kivettyneet lohikäärmekaverit täytyy pelastaa, jotta tasoja saa auki enemmän.

Kuvakulma on kolmannesta lohikäärmeestä, ja kameraa voi käyttää passiivisesti jolloin oikean tatin käyttö kuvakulmaa muuttaessa on välttämätöntä tai vaihtaa se aktiiviseen jolloin kamera seuraa yllättävän tehokkaasti Spyron liikkeitä.

Spyrolla on vanhat kikkansa eli tulen syökseminen, puskeminen sarvillaan ja liitely. Lisää taitoja Spyro saa pelin edetessä ja niitä on lukuisia mm. sukeltaminen, kiipeäminen, tuplahyppy, kuplien sylkeminen ja monia muita.

Grafiikka on miellyttävää

Spyron mukana pörrää sudenkorento Sparx, joka on Spyron energiamittari. Osumaa ottaessa Sparxin väri muuttuu kultaisesta siniseen ja lopulta katoaa jättäen Spyron suojelemisen hänelle itselleen. Sparxin eheyttämiseksi kannattaakin tuikata vaikka lampaita tuleen, sillä niistä irtoaa Sparxille herkkuja. Sparxin ääninäyttelijänä on muuten toiminut muuan David “Even my autograph is small and annoying” Spade.

Spyros Pro Skater 3 feat. Sparx “treflip” Korento

Kannattaako ostaa?

Spyro Reignited Trilogy on koko perheen loistava tasohyppely. Pelattavaa riittää useaksi tunniksi. Se on erittäin oivallinen valinta jos haluaa perheen pienimmät tai teini-ikäiset angstaajat tutustumaan 30–40-vuotiaan aikuisen oman lapsuuden tasoloikintaan ja nyt vieläpä 4K-resoluutiolla. Ohhoh!