Mainos
Pleikkarin virtuaalimonokkeleille puskee peliä kuin peliä sellaiseen tahtiin, että heikoimpia hirvittää. Tämä tietenkin kielii sitä, että puolet VR-peleistä ovat jotain niin hirveää, että niistä ei pääse edes päänsäryllä – mutta toisinaan markkinoille putkahtelee ihan hyviäkin virtuaalisen todellisuuden alustalle kasattuja pelejä.

Saksalainen Brainseed Factory julkaisi 20.11.2018 Squishies, puzzlepelin yksinoikeudella Pleikkarin VR-laitteelle, ja se on pelitalon ensimmäinen virtuaalituote. Aiempi Typoman 2D voitti useita palkintoja, mutta sen synkkyys sai Brainseedin pojat väkertämään seuraavaksi jotain iloisempaa.

Mainos

Hassuja mörköpalloja heitellään hiki valuen

Pelissä on tarkoitus imeä ja puhaltaa MOVE-ohjaimilla veikeitä ja värikkäitä hirviöpalleroisia maaliin. Idea on tuttu vanhoista ”ohjaa palloa läpi esteiden” -peleistä esim. Marble Madnessista, paitsi tässä palloa ohjaillaan MOVE-kapuloilla.

Kentistä löytyy pientä kerättävää ja power-uppeja, mutta pääasiallisesti pallo maaliin ja nimi lehteen. Peli on värikäs, soljuva ja kontrollit toimivat loistavasti. Monsterikuulat pyörivät niin kuin fysiikka on sen mahdollistanut. Tämä tekee pelistä yllättävän haastavan!

Töppöjalkainen pyöriskelijä valmiina maaliin

Kenttiä on roppakaupalla, ja eri aurinkokunnat tarjoavat lisää tekemistä. Jos sekään ei riitä ja tuntuu, että tekisit itse paremmin niin TEE! Pelistä löytyy mukana kenttäeditori, joka toimii täydellisesti. Itse en juuri uppoutunut liiaksi editorin kentänluomisprosesseihin, vaan huomasin, että editorilla voi myös maalata – seniili kukkahattutäti kun olen.

Eri sfääreistä löytyy lisää tekemistä

Kannattaako ostaa?

Squishies on peli johon uppoutuu helposti pidemmäksikin aikaa, ja sitä voi pelata vaikka sängyssä pötkötellen – kuten minä tein, mutta parhaan tuntuman saa tietysti seisten tai nahkapallilla istuen. Iloisen värikäs, hyvin optimoitu, kenttäeditorilla rikastettu puzzlepeli on ehdottomasti tarkastelun arvoinen! Ja ei, ei sen tarvitse nahkaa olla. Palli kuin palli!

Mainos