Stallone toivoi, että seuraava leffa kuvattaisiin lämpimässä, mutta joutuikin vuoristoon – näin tehtiin Harlinin ohjaama ysärihitti Cliffhanger

Mainos
Sylvester Stallone toivoi, että seuraava leffa kuvattaisiin lämpimässä, mutta joutuikin vuoristoon. Nyt pääsemme kurkistamaan oheisen retrovideon muodossa, miten tehtiin suomalaisohjaaja Renny Harlinin ohjaama, vuonna 1993 valmistunut Cliffhanger – kuilun partaalla.

Cliffhanger – kuilun partaalla on toimintaelokuva, jonka on ohjannut Renny Harlin ja jonka pääosassa on Sylvester Stallone. Elokuva kertoo tarinan rescue ranger -henkilöstä, jonka tehtävänä on pelastaa ihmisiä vaarallisilta vuoristoalueilta.

Leffa on mukana Guinnessin ennätystenkirjassa, sillä siinä tehdään kaikkien aikojen kalleimmaksi tullut lentostuntti.

Mainos

Stuntmies Simon Cranelle maksettiin miljoona dollaria siitä, että hän eteni vaijerin avulla lentokoneesta toiseen 15 000 jalan korkeudessa ilman turvalaitteita.

Vakuutusyhtiö kieltäytyi vakuuttamasta stuntmiestä, joten Sylvester Stallone tarjoutui vähentämään omaa palkkioaan elokuvasta sillä summalla, jonka stuntin tuottaminen maksoi, jotta elokuva voitaisiin tehdä.

Stunt kuvattiin Yhdysvalloissa, sillä Euroopassa, jossa suurin osa elokuvasta kuvattiin, tällainen stuntti on laiton. Crane ei oikeasti päässyt toisen koneen sisälle, mutta hyvä leikkaus antaa vaikutelman, että hän pääsee.

Stallone joutui pulittamaan myös toisen kohtauksen vuoksi omaa rahaansa elokuvaa varten. Yleisö näki ennakkokatselussa kohtauksen, jossa jänis kuolee ammuskelun seurauksena. Heidän reaktionsa oli niin voimakas, että Sylvester Stallone sijoitti 100 000 dollaria omia rahojaan, jotta kohtaus kuvattiin uudelleen niin, että kani pääsi karkuun.

Mainos