Star Trek: Bridge Crew VR -arvostelu – Seikkailuelämys vailla vertaa!

Mainos

Star Trek: Bridge Crew vie pelaajat suureen tuntemattomaan, tuntemattomalla (tai pelin sisäisesti avattavalla Enterprise-) aluksella.

Bridge Crew on maksimissaan 4 pelaajan VR-moninpelielämys, joka asettaa pelaajat kuuluisan Star Trek -aluksen miehistön palleille. Pelaajat valitsevat roolit ja jos VR-pelaava kaveriporukka on säälittävän pieni, paikkaa tekoäly puuttuvat kaverit. Uramahdollisuuksia on siis neljä: kapteeni, taktikko, konemies ja perämies.

Mainos

Kapteenin tehtävänä on pitää saappaat jalassa ja ohjat käsissä, käskyttämällä ja antamalla tehtäväreportaaseja ja ohjeita miehistölle. Perämies ottaa suuntimaa ja ohjaa alusta, taktikko on vastuussa aseista ja sensoreista ja konemies taas on vastuussa virranjakamisesta aluksen järjestelmiin sekä korjauksista. Jokaisen rooli on yllättäen erittäin mielenkiintoinen ja tekemistä riittää, vaikka itse pelaaminen koostuu puhtaasti vain nappien painelusta.

”paniikki leviää miehistön kuollessa palavassa ohjaamossa”

Pelaaja näkee omat kätensä, joita ohjaillaan parhaimmassa tapauksessa Move-ohjaimilla, mutta perus dualshokkauskin ajaa asian.

Mukana on 5 moninpelitehtävää, täyteyksinpeli ja satunnaistehtäviä, joita voi pelata tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Meno on yllättävän hektistä ja paniikki leviää NPC-miehistön kuollessa palavassa ohjaamossa, kun koko pelaajapoppoo huutaa sekavuuksia toisilleen peittäen kapteenin järjen äänen.

Pelistä löytyy myös vanha 1980-luvun Enterprise (sama video, eri aloituskohta). Oi, tätä retrotunnelmaa!

Sisältöä ei siis runsaasti ole tarjolla, mutta satunnaistehtävät ja myös tarinatehtävät jaksavat viihdyttää, sillä pelaaminen on aivan naurettavan hauskaa. Kukapa lapsenmielinen ei repeäisi, kun Enterprisen komentosillalla katsoessaan oikealle kesken tulitaistelun, vain huomatakseen että taktikko ottaa varjosuihinottoja kuvitteellisilta kikkeleiltä, samalla, kun kapteeni on antanut Red Alert -tilan ja olisi aika laittaa Klingoneille pala kurkkuun.

”raapaisee VR-pelien mahdollisuuksia yhteistyöpelien saralla”

Star Trek Bridge Crew on todellinen VR-elämys ja peliksi sitä on taas toisaalta vaikea kutsua. Se on jokaisen trekkerin märkä uni ja ehdottomasti pakko-ostos jokaiselle, jota scifi kiinnostaa edes hitusen.

STBC on paras VR-yhteistyömoninpeli ja se ehdottomasti vasta raapaisee VR-pelien mahdollisuuksia yhteistyöpelien saralla.

Yksinpelinä sitä ei voi suositella, mutta kavereiden puutteessa nettimatsejä löytyy nopeasti. Peli myös tukee cross platform -pelaamista PC-versioiden kanssa. Parhaimmillaan Bridge Crew on kuitenkin tutulla kaveriporukalla pelatessa, alkoholilla marinoituna.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Star Trek Bridge Crew VR
85 %
Edellinen artikkeliHämisaistia kutittaa – PS4:n Spider-Man-peli näyttäytyy varsinaisella pelikuvallaan 8 minuutin ajan
Seuraava artikkeliE3: Nintendon presentaatio alkaa klo 19.00 – seuraa suorana tästä
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
star-trek-bridge-crew-vrStar Trek Bridge Crew on todellinen VR-elämys ja peliksi sitä on taas toisaalta vaikea kutsua. Se on jokaisen trekkerin märkä uni ja ehdottomasti pakko-ostos jokaiselle, jota scifi kiinnostaa edes hitusen.