Mainos

Vulcanilaiset ovat kehitelleet uuden mahtavan voimanlähteen. Lähteellä pitäisi saada aikaan vaikka mitä hyvää ja edistyksellistä, mutta kun Federaatiolle aikaisemmin tuntematon liskolaji Gorn pääsee jyvälle laitteen olemassaolosta ja siitä että pienellä modifioinnilla siitä saa superaseen, alkaa homma menemään vituiksi. USS Enterprisen kapteenit lähtevät yhteistyössä estämään liskomiesten aikeita ja tästäkös alkaa lasersota vailla rauhaa.

Suippokorva-Spok

Star Trek -peli julkaistiin sopivasti uuden Star Trek: Into Darkness -elokuvan alla, mutta pelaaja voi olla huoletta spoilerivaaroista. Peli nimittäin sijoittuu aikaan ennen elokuvaa, eikä tapahtumat muutenkaan liity mitenkään leffan tapahtumiin. Juoni on heppoinen ja yhdentekevä, joten ei paljasteta siitä liikaa tässä, jos joku vaikka haluaa vielä yllättyä.

Mainos

Kirk

Ensivaikutelma pelistä on lupaava. Päähahmot näyttävät komeilta ja intro antaa muutenkin kivan lupauksen seikkailusta. Itse peli sitten onkin kuitenkin kaikkea muuta kuin herkkua.

Grafiikka kentällä on karmeaa. Tekstuurit ovat pikselimäisiä ja partikkelitehosteet järkyttäviä. Suurimmassa osissa partikkelitehosteet onkin korvattu kokonaan polygoneilla peitetyillä tekstuureilla. Tämä tuo mieleen PlayStation ykkösen graffat ja antaa negatiivissävytteisen retrovaikutelman.

Alus

Pelin kentät ovat myös täynnä bugeja. Näkymättömiä esteitä tulee vastaan juuri kun niitä vähiten odottaa. Osa esteistä saattaa pilata ja jumittaa myös koko pas*an, niin että kenttä on aloitettava kokonaan alusta tai edellisestä checkpointista. Pelin koodi on rakennettu ala-arvoistesti, mutta ymmärtäähän sen kun pelin pitää olla markkinoilla ennen leffaa. Kuluttajan ja ST-fanien kannalta tämä on kuitenkin todella harmillista.

Ohjaus on kolmas kulmakivi. Ukot liikkuvat jäykästi ja lagiakin on sen verran, että jos bugailut eivät vielä hermostuta, niin ohjaus viimestään tekee sen. Hahmot saattavat parhaassa tapauksessa onnistua kulkemaan myös toistensa läpi?!?

Helios
Tämä kuva on renderöity PC:llä, eikä anna todellista kuvaa konsoliversioista.
 

Peli on suunniteltu co-op-kaksinpeliksi ja siinä sen parhaat puolet tulevatkin esiin. Seikkailu kahden Star Trek -fanaatikon yhteistyönä on varmasti vaikuttava kokemus, mutta tätä parempia co-oppeja on kauppojen hyllyt pullollaan. Kannattaakin siis harkita todella tarkkaan Star Trek -pelin hankkimista, varsinkin kun yksinpelikokemus on karmaiseva.

Kristian Eloluoto

Mainos