Mainos

Starcraft-pelisarja on ansainnut kulttimaineensa. Ensimmäinen osa oli todellinen edelläkävijä rankan, avaruusoopperamaisen pelikampanjansa ja äärimmäisen hyvän rotubalanssin ansiosta. Starcraft omaa laajan seuraajakunnan ja pelisarjan kakkososa lisäosineen oli valtava menestys.

Ei ole siis ihme, että Blizzard elvyttää reaaliaikastrategian kummisedän ja uudelleen julkaiseen sen Remastered-nimikkeellä.

Pelillisesti kaikki on kunnossa. Rotujen ja yksiköiden balanssi on edelleen uskomattoman kova ja klikkailusodankäynti itsessään ei ole muuttunut lainkaan vuosien saatossa – mutta moni muu asia on.

Mainos

CGI-animaatiot ovat suorastaan järkyttävää katsottavaa ja nostalgian nälkä tipahtaa heti ensimmäisessä animaatiossa. On tottakai täysin ymmärrettävää, että välianimaatioiden teko on helvetillisen kallista, mutta myös vanhojen jättäminen alkuperäiskuosiin on helvetillisen typerää.

Vaikka kovin lupaillaan parannusta grafiikkaan, on ulkoasu pysäyttävän kaamea. Pelimaailma on ajanut tähtihävittäjillään ohi vuoden 1998 ja Stracraft Remastered kurkkiikin kosmisten pakokaasupilvien takaa. Peli on kursittu kasaan lisäri Broodwarin pelimoottorilla ja pieniä parannuksia on, kuten parempi yksiköiden reititys, mutta kosmeettisesti homma on kivikaudelta.

Ei käy kiistäminen, että molemmat paketista löytyvät pelit olivat aikansa timanttia. Mutta 15 €:n hinta tästä paketista tuntuu naurettavalta. Jos pelejä ei ole aiemmin pelannut, on kynnys varmasti suuri sillä pelit näyttävät heikommalta kuin RTS-niksut tabletilla.

Äänimaailma on kokenut päivityksen, mutta lohtu on laiha sillä ainakin oma nostalgiannälkä täyttyi minuuteissa.

Nykypäivän RTS pelit ovat niin kehittyneitä, että pakettia on vaikea suositella juuri kenellekään. Tuhannet tulevat ostamaan paketin, joten miksi hommaa ei ole remasteroitu kunnolla? Plussaa on toki se, että nyt pelit pyörivät nykykoneilla.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Starcraft Remastered
50 %
Edellinen artikkeliNintendon ja Ubisoftin yhteistyön tulos julkaistiin – katso julkaisutraileri
Seuraava artikkeliIlmaisten AAA-pelien jakelu jatkuu PS4:llä – tässä ovat syyskuun pelit
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.