Mainos
Starfieldin arvostelut ovat alkaneet ilmestyä verkkoon.

Vuosien hypen jälkeen Bethesdan odotettu Xbox- ja PC-yksinoikeuspeli julkaistaan 6. syyskuuta, mutta pelin Premium Editionin tai Constellation Editionin ostaneet pelaajat pääsevät peliin käsiksi jo 1. syyskuuta.

VGC:n arvostelu kutsuu peliä ”täydelliseksi Bethesda-peliksi” ja sanoo, että se ”lunastaa sen, mitä ihmiset rakastivat Falloutissa ja Skyrimissä, ja heittää sen valtavan galaksin yli”.

Mainos

Peli on saanut laajaa kiitosta myös useimmilta muilta arvosteluja kirjoittaneilta kriitikoilta, ja suurin osa on samaa mieltä siitä, että peli on pakko hankkia.

Ohessa muutamia otantoja suomennettuna.

Starfield-arvostelujen otantaa:

VGC (5/5) – ”Starfield on epäilemättä peli, jota pelaajat tulevat tutkimaan vuosia. Se on sisällöltään rikas tavalla, joka on harvinaista nykyaikaisissa peleissä, mutta se on juuri se kokemus, jota Skyrimin eri versioita vuosia ostaneet ihmiset halusivat. Se ei keksi pyörää uudelleen minkään mekaniikkansa kanssa, mutta melkein kaiken, mitä se tekee, se tekee niin hyvin, että se on todella mukaansatempaava kokemus.”

The Verge – ”Starfield on jälleen yksi valtava kokemus, jossa on lähes ylivoimainen määrä tekemistä ja näkemistä, yhdistettynä hienoon hahmonkehitykseen, roolipeliominaisuuksiin. Mutta se myös tasoittaa monia studion aiempia julkaisuja määrittäneitä karheita kohtia ja tuo samalla uuden teeman ja kerronnan, jotka vastaavat Bethesdan aina tavoittelemia suuria tavoitteita. Sota ei koskaan muutu – mutta se on paljon jännittävämpää avaruudessa.”

Game Informer (8,5) – ”Minulta kesti kauan rakastua Starfieldiin, ja vaikka rakastuin, tietyt seikat eivät toimineet minuun. Mutta ne asiat, joista en nauttinut, ovat huomattavasti suuremmat kuin innostukseni tätä uutta, omaperäistä scifi-universumia, sen seikkailujen laajuutta ja sen monien toisiinsa kietoutuneiden tarinoiden vetovoimaa kohtaan. Mene mukaan sillä varauksella, että kestää jonkin aikaa löytää jalansijaa näin laajassa avaruudessa. Tässä on universumi, johon kannattaa tutustua.”

Destructoid (10) – ”En ollut varma, onnistuuko pelitapaus, mutta Bethesda on onnistunut nostamaan hiekkalaatikkopelien riman entistä korkeammalle. Loppujen lopuksi Starfield on eeppinen hiekkalaatikkoroolipeli avoimessa maailmassa, jossa on kauniisti mukaansatempaava maailmankaikkeus, mukaansatempaava tarina ja hauska ja mukaansatempaava pelattavuus koko ajan. Olen niin onnellinen, että olen saanut kokea Starfieldin orgaanisesti, ja toivon todella, että tekin saatte.”

Videogamer (9) – ”Starfield on avaruuden lumo ja ihme pullotettuna ja täytettynä joksikin suureksi ja kunnianhimoiseksi, harkituksi ja huomaavaiseksi, ajoittain ronskiksi, usein hauskaksi, mutta aina viehättäväksi.”

PC Gamer (75) – ”En rakasta Starfieldiä, mutta voin ilokseni sanoa, että pidän siitä. Ne ensimmäiset 90 tuntia, jotka pelasin, olivat kaukana täydellisestä, mutta minulla on paljon syitä pelata vielä 90 tuntia lisää.”

Touch Arcade (arvostelu kesken) – ”Jos pidät Bethesda Game Studiosin peleistä ja ennen kaikkea rakastat tutkimusmatkailua ja avaruutta, sinun kannattaa varautua kokemaan uusi pakkomielle Starfieldin parissa. Odotan innolla, että saan viettää enemmän aikaa sen parissa ja nähdä, miten se kehittyy ajan myötä sekä Steam-kannella että Xbox Series X:llä.”

Mainos