Mainos
Starship Troopers: Extermination on buginen bugien räiskintäpeli, jossa kaikki kestää ja tuntuu yhtä nihkeältä kuin etanan vanalimassa lilluminen.

Jonnet! Starship Troopers, tuo 1990-luvun kulttielokuva joka perustuu Robert A. Heinleinin 1950-luvulla kirjoitettuun kirjaan. Se on päätön D-luokan räisikintäraina jossa Casper Van Dien johtaa epäpätevän sotilasjoukon taistelemaan jättiläisötököitä vastaan. Elokuva on poikinut monia jatko-osia, joista kaikki ovat toisiaan huonompia. Nyt on aika astua avaruusjalkaväen saappaisiin ja liiskata ötököitä 16:ta pelaajan yhteistyöräsikinnässä.

Mainos

Tarinaa ei ole – tarinaa ei koskaan ollutkaan?

Planeetta Valakalla sijaitseva louhintaoperaatio on herättänyt paikalliset avaruusötökät ja ne ovat vallanneet alueen. Tartu pulssikiväriin, valtaa alue takaisin ja varmista alue.

16 Pelaajaa ja tuhansia ötököitä

Extermination on aaltopohjainen räsikintäpeli, jonka nykyisessä pelimuodossa on kolme vaihetta. Varmista alue ja rakenna ensimmäinen tukipiste, kerää raaka-aineita ja rakenna tukikohta, suojele tukikohtaa ja evakuoi alue. Jokainen vaihe kestää x-minuuttia ja ötökät ovat iholla jatkuvasti.

Pelaaja voi valita sotilaansa kolmesta hahmoluokasta, hyökkäys, raskas tulituki ja lääkintähenkilö. Pelaamalla enemmän, saa parempia varusteita avattua ja tämä taas mahdollistaa esim. erilaisten aseiden varustamisen.

Peruskaava on kuitenkin tuttu ja turvallinen, pelaajan käytössä on ensisijainen ase, pistooli, rakennus työkalu ja hahmoluokkaan sidottu vempain sekä kranaatti ja veitsi, jos kudit loppuvat.

Early Access on Early Access myös ötökkähelvetissä

Starship Troopers: Extermination on raakile. Lentorepulla ei voi lentää ylämäkeen, fysiikat ovat huvittavalla tasolla kun hahmot rötköttävät kuollessaan miten sattuu ja louhintakanisterit ovat painottomia lennellessään taistelun tiimellyksessä minne sattuu.

Välivaiheiden ajastimet ovat kivuliaan pitkiä, ja räiskintä on liian monotonista jotta se olisi mukaansatempaavaa. Ammu, juokse helvetin kauas hakemaan ammuksia, ammu. Ja kun vihdoin vaihe on valmis, tee sama uudelleen.

Ihan kiva, mutta ei jää mieleen

Starship Troopers: Extermination muistuttaa elokuvaesi-isäänsä, sillä se ei ollut se kaunein scifiraina tullessaan valkokankaille, mutta hoisi asiansa. Starship Troopers: Extermination on ihan kelvollisen näköinen ja sisältää paljon kumarruksia alkuperäisteoksen suuntaan. Samaa voi sanoa äänisuunnittelusta. Audiovisuaalinen toteutus onkin nostalgian nälkää ruokkiva ja kulttistatukselle hihittelevä kooste, joka varmasti miellyttää superfaneja.

Avaruuskääpiöt voittavat avaruusötökät mennen tullen

Ymmärrän hyvin että kyseessä on EA-peli, mutta siltikään Starship Troopers: Extermination ei tarjoile lähellekään samaa kuin Deep Rock Galactic, joka edustaa miltei täysin samaa genreä.

Superfania peli varmasti viihdyttää kuten alun Steam-arvosteluista voi päätellä, mutta jos Starship Troopers ei ole se ”parasjuttuikinä”, niin jätä tämä väliin ja osta DRG. Paljon pitää muuttua, jotta Starship Troopers: Extermination on arvonsa väärti. Pum, pum.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Starship Troopers: Extermination
20 %
Edellinen artikkeliNostalgiatrippi menneeseen – minne katosivat nämä peligenret?
Seuraava artikkeliStar Wars Jedi: Survivor -arvostelu – Asennuskaljat uupuu
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
starship-troopers-extermination-arvosteluStarship Troopers: Extermination ei tarjoile lähellekään samaa kuin Deep Rock Galactic, joka edustaa miltei täysin samaa genreä. Superfania peli varmasti viihdyttää kuten alun Steam-arvosteluista voi päätellä, mutta jos Starship Troopers ei ole se "parasjuttuikinä", niin jätä tämä väliin ja osta DRG. Paljon pitää muuttua, jotta Starship Troopers: Extermination on arvonsa väärti.