Mainos
Steamin julkaisema myydyimpien pelin lista käsittää sata peliä, jotka tuottivat Steamissä eniten vuonna 2021.

Myyntituloja varten tarkastellaan pelin myyntiä, pelinsisäisiä maksutapahtumia ja lisämateriaalimyyntiä Steamissä 1.1.–15.12.2021.

Kyseessä on jo kuudes myydyimpien pelien lista. Yhtäältä on mielenkiintoista tarkastella, mitkä pelit ovat toistuvasti listalla, ja toisaalta on hienoa nähdä uusia hittejä listan kärjessä.

Mainos

Vuonna 2021 listalle ja platinasarjaan pääsi varsin moni uusi tulokas. Platinakategoriaan ylsi kuusi uutta peliä: New World, Valheim, NARAKA: BLADEPOINT, Apex Legends, Battlefield 2042 ja Dead by Daylight.

Kaiken kaikkiaan myydyimmistä peleistä yli kolmannes on uusia julkaisuja. Listalla on monta uutta julkaisua mutta myös kourallinen vanhempia pelejä, jotka ylsivät sadan kärkeen. Kiitos siitä kuuluu kehittäjien intohimolle ja yhteisön tuelle.

Moni pitkäaikainen suosikki jatkaa voittokulkuaan Steamissä. Dota 2, CS:GO ja Grand Theft Auto V pitävät paikkaa platinakategoriassa jo kuudetta vuotta putkeen, mikä ei tietenkään yllätä pelien faneja.

Viidettä kertaa platinaluokassa nähdään PUBG: BATTLEGROUNDS ja Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Destiny 2 on ollut platinaluokassa joka vuosi sen jälkeen, kun se julkaistiin Steamissä vuonna 2019.

Listan pääset katsomaan tästä.

Pelatuimmat pelit

Pelatuimpien pelien lista ei perustu taloudelliseen menestykseen vaan suurimpiin pelaajamääriin 15.12.2021 mennessä. Listalle ovat päässeet kaikki pelit, joilla on ollut vuoden aikana yli 30 000 pelaajaa. Pelit on lajiteltu ryhmiin pelaajamäärien mukaan.

Aiempien vuosien tapaan mukaan ei lasketa ilmaisviikonlopuista, arvonnoista tai muista tapahtumista johtuvia pelaajapiikkejä.

Siinä on jo haastetta kerrakseen, että onnistuu luomaan pelin, joka herättää mielenkiintoa ja päätyy pelatuimpien listalle. Menestys taasen tietää omanlaisiaan haasteita, koska kehittäjien pitää hallinnoida tuhansia pelaajia.

Pelatuimpia pelejä pääset tarkastelemaan tästä.

Mainos
LÄHDESteam
Edellinen artikkeliGrand Theft Auto 5 on jälleen vuoden katsotuinta sisältöä Twitchissä
Seuraava artikkeliVuoden Äänikirja ja Vuoden Podcast palkitaan Audio Awardsissa – ehdokkaat julkaistaan 1.1.2022