Steam koki suuren päivityksen – mikä kaikki muuttui?

Mainos
Valven Steam on digitaalinen alusta, joka mahdollistaa videopelien ostamisen, lataamisen, pelaamisen ja jakamisen miljoonien muiden pelaajien kanssa ympäri maailmaa. Steam on saanut osakseen suuren käyttöliittymäpäivityksen, josta vain osa asioista näkyy, osa on ”konepellin alla”.

Päivityksen suurimmat muutokset ei näy suoraan käyttäjille. Keskiössä oli koodin optimointi työpöytäasiakasohjelman, televisiotilan ja Steam Deckin välillä. Näiden muutosten ansiosta uusien ominaisuuksien lisääminen ja päivittäminen onnistuu entistä nopeammin. Monet päivityksen toiminnot julkaistaan jaetun koodikannan vuoksi yhtä aikaa myös Steam Deckillä.

Uudet näkymät

Päivitys parantaa myös käyttökokemusta ja visuaalisia elementtejä kaikkialla Steamissä. Valintaikkunat, valikot, fontit ja värit ovat nyt uudessa kuosissa.

Mainos

Esimerkkejä käyttöliittymän muutoksista ovat uudistetut ylä- ja alatunnisteet, asetukset ja kuvakaappausten hallinnointi.

Laadukkaammat ja hyödyllisemmät ilmoitukset

Steamin ilmoitukset ovat päivityksen myötä entistä käytännöllisempiä. Vihreä kellomerkkivalo loistaa vain silloin, jos käyttäjällä on uusi ilmoituksia. Ikkuna näyttää vain uudet ilmoitukset.

Vanhempia ilmoituksia voi tarkastella klikkaamalla Näytä kaikki. Tarjolla on nyt myös uusia ilmoitusasetuksia, joten voit hallinnoida mitä ilmoituksia näet ja missä.

Uusi pelinsisäinen yhteisönäkymä

Pelinsisäinen yhteisönäkymä (johon pääsee pelissä näppäinyhdistelmällä Shift+Tab) on uudistettu kokonaan. Päivitetty käyttöliittymä tarjoaa uusia ominaisuuksia ja muokkausvaihtoehtoja.

Uudesta työkalupalkista pääset kaikkiin pelin aikana tarvittaviin toimintoihin: kaverichattiin, saavutusten edistymiseen, oppaisiin, keskusteluihin, selaimeen ja muuhun. Asetukset tallennetaan jokaiselle pelille.

Uusi ominaisuus: muistiinpanot

Uudella Muistiinpanot-toiminnolla voit tehdä muistiinpanoja pelistä, jota pelaat paraikaa. Muistiinpanot tukevat rikastettua tekstimuotoilua (RTF) ja kuvien liittämistä.

Samalle pelille voi kirjoittaa useita muistiinpanoja, ja toimintoa voi käyttää myös offline-tilassa.

Muistiinpanot tallennetaan pelikohtaisesti ja synkronoidaan muille tietokoneille (tai Steam Deckeille), joilla kirjaudut sisään. Muistiinpanot löytyvät myös yhteisönäkymän ulkopuolella pelin tietosivulta.

Peliin kiinnitys

Nyt voit kiinnittää yhteisönäkymän ikkunoita, jotta ne näkyvät peli-ikkunan päällä pelin aikana. Ikkunoiden läpinäkyvyyttä voi säätää, ja vain ikkunan sisältö kiinnitetään, otsikkoa ja muita käyttöliittymän tarpeettomia osia lukuun ottamatta.

Tätä uutta toimintoa voidaan käyttää verkkoselaimen, oppaiden, keskustelujen ja muistiinpanojen kiinnittämiseen. Ominaisuus on oiva keino seurata edistymistä tai oppaita pelin aikana.

Se sopii monta asiaa yhtä aikaa tekeville höyrypäille, jotka katsovat pelatessaan mielellään taustalla elokuvaa.

Eikä siinä vielä kaikki…

Yhteisönäkymässä on nyt pelin yleiskatsauspaneeli, josta näet kerralla, mitä pelissä on tapahtunut sitten edellisen pelikertasi. Näet esimerkiksi saavutusten edistymisen, peliä pelaavat kaverit, parhaat oppaat, uutiset ja muuta.

Lisäksi päivitettiin selain, saavutukset ja kuvakaappausten hallintaikkunat (sekä yhteisönäkymässä että pöytäkoneen asiakasohjelmassa).

Steam Deckin päivitetty ohjainmääritys on nyt osa yhteisönäkymää, kun käytössä on peliohjain. Virtuaalivalikkoja voi käyttää pelin aikana työpöydällä.

Mac ja Linux

Päivityksen tekniset parannukset mahdollistavat laitteistokiihdytyksen Steamin Mac- ja Linux-versioilla. Tämä nostaa käyttökokemuksen Windows-version tasolle. Animaatiot, sivun vierittäminen ja käyttöliittymä toimivat nyt juoheammin.

Kaikki päivitykset ja parannukset löytyvät päivitystiedoista.

Mainos