Mainos
PC:n pelialustajätti Steam on koostanut vuoden 2020 myydyimmät pelit pelikauppansa top-listaukseen, josta halukkaat voivat suoraan ostaa houkuttelevia tapauksia.

Ensimmäinen lista on katsaus vuonna 2020 sataan eniten myyntituloja saaneisiin peleihin Steamissä.

– Olemme koonneet myydyimpien tuotteiden listaa nyt viisi vuotta, ja onkin mielenkiintoista tarkastella, miten myydyimmät pelit ovat muuttuneet vuodesta toiseen. Tai joissain tapauksissa, pysyneet täysin samanlaisina. GTA V, Dota 2 ja CS:GO ovat päässeet platinakategoriaan viisi kertaa, eli siitä lähtien, kun aloimme kasata näitä listoja vuonna 2016. Rainbow Six: Siege ja PUBG eivät jää niitä paljon jälkeen, sillä molemmat ovat olleet platinakategoriassa neljä kertaa. Joitain vuoden uusia julkaisuja on myös singonnut suoraan listan kärkeen. Esimerkiksi DOOM Eternal, Cyberpunk 2077 ja Fall Guys menestyivät erittäin hyvin vuonna 2020, Valve tiedottaa.

Mainos

Vuoden myydyimmät pelit on listattu tänne.

Myydyimmät uudet julkaisut

Seuraavalla listalla esitellään vuoden 2020 jokaisen kuukauden suosituimmat julkaisut sekä 25 myydyintä uutta julkaisua koko vuodelta.

– Loimme myydyimpien uusien julkaisujen listan tarkastelemalla, miten paljon ne ovat tuottaneet julkaisun jälkeisten ensimmäisen kahden viikon aikana. Lokakuu ja marraskuu erottuivat selkeästi joukosta, niistä molemmista nousi neljä peliä 25 myydyimmän pelin listalle. Myös kesäkuussa, elokuussa ja syyskuussa julkaistuilla peleillä oli vahva edustus, jokaisesta niistä nousi kolme peliä vuoden myydyimpien listalle. Toukokuu oli ainoa kuukausi, jolloin yksikään uusi julkaisu ei yltänyt 25 myydyimmän pelin listalle tänä vuonna, mutta ehkä sitten ensi vuonna, Valvelta paljastetaan.

Tässä ovat vuoden 2020 myydyimmät uudet julkaisut.

Myydyimmät VR-pelit

Seuraavalla listalla esitellään vuoden 2020 myydyimmät VR:lle tehdyt peli.

– Steamissä julkaistiin vuonna 2020 yli 800 uutta vain VR:lle tehtyä julkaisua (~30 % kasvu vuodesta 2019). Moni suosittu peli julkaistiin VR-tuella, tai niihin lisättiin VR-tuki. Vain VR:lle tarkoitettuja kokemuksia julkaistiin myös usealle suositulle pelisarjalle, Valve tarkentaa.

Tässä ovat vuoden 2020 myydyimmät VR-pelit.

Parhaat Early Access -läpäisijät

Tällä listalla esitellään suosituimmat vuonna 2020 Early Access -vaiheesta pelijulkaisuiksi siirtyneet pelit. Lista on tehty mittaamalla pelin vuoden 2020 Early Access -vaiheen aikaisia ja julkaisun jälkeisiä myyntituloja.

– Vuosi 2020 oli jälleen vahva vuosi Early Accessille. Näimme useita uusia julkaisuja ja vaiheen menestyksekkäitä läpäisyjä. Tämä kehitysmalli hyödyttää edelleen sellaisia kehittäjiä, jotka haluavat suoraa palautetta. Samalla he voivat palkita pelaajia, jotka eivät malta odottaa uuden sisällön saamista käsiinsä. Nämä menestyksekkäät läpäisyt ovat todiste siitä, miten kehittäjien ja pelaajien suhde voi tuottaa uskomattoman upeita tuotteita Steamiin.

Tässä ovat vuoden 2020 parhaat Early Access -läpäisijät.

Pelatuimmat pelit

Edelliset listat perustuvat kaupalliseen menestykseen, mutta pelatuimpien pelien lista nostaa esiin pelejä, joilla oli eniten samanaikaisia pelaajia vuoden 2020 aikana.

– Sisällytimme listaan kaikki pelit, joilla on ollut yli 30 000 samanaikaista pelaajaa jossain kohdin vuotta, ja lajittelimme ne ryhmiin pelaajamäärien mukaan. Jätimme huomiotta esimerkiksi arvonnoista tai ilmaisista viikonlopuista johtuneet lyhyet piikit, jotta listassa korostuisivat pelit, jotka ovat keränneet laajemman pelaajakunnan, Valve kertoo.

Ensimmäisenä vuoden 2020 tiedoista erottui selvästi se, miten paljon korkeammat piikit samanaikaisten pelaajien määrissä oli vuoteen 2019 verrattuna. Esimerkiksi vuoden 2019 aikana 12 nimikettä saavutti yli 100 000 samanaikaista pelaajaa Steamissä.

– Määrä yli tuplaantui vuonna 2020, jolloin 26 pelissä oli yli 100 000 samanaikaista pelaajaa. Kasvua tapahtui joka paikassa, joten olemme tuplanneet kunkin ryhmän pelaajamäärän koon vuodelle 2020:

2019 2020
100 000 200 000
50 000 100 000
25 000 50 000
15 000 30 000

 

Tässä ovat vuoden 2020 pelatuimmat pelit.

Parhaat ohjaimella pelattavat pelit

Tältä listalta löytyy sata peliä, jotka menestyivät ohjainta käyttävien pelaajien keskuudessa.

– Loimme listan tarkastelemalla pelin korkeinta, ohjaimella pelaavien uniikkien käyttäjien määrää minä tahansa päivänä. Pelit on luokiteltu ryhmiin sen mukaan, montako pelaajaa pelasi peliä ohjaimella. Kun puhumme ohjaimista Steamissä, viittaamme kymmeniin erilaisiin syötelaitteisiin, joita pelaajat Steamissä käyttävät. Näihin kuuluvat suositut Xbox- ja PlayStation-ohjaimet, mutta myös sauvaohjaimet, peliohjaimet ja monet muut laitteet, Valve ilmoittaa.

Tässä ovat vuoden 2020 pelatuimmat ohjainpelit.

Mainos
Edellinen artikkeliHuhu: Battlefield 6 paneutuu kolmanteen maailmansotaan
Seuraava artikkeliSteam-yhteisö valitsi vuoden pelit – tässä voittajat