Mainos
Jos luet tätä tietokoneella, jossa on Windows 7, Windows 8 tai Windows 8.1, luvassa on huonoja uutisia: Steam ei toimi tietokoneellasi ensi vuonna. Valve ilmoitti asiasta tänään, ja syynä on Google Chrome.

”Steamin uusimmat ominaisuudet tukeutuvat sulautettuun versioon Google Chromesta, joka ei enää toimi vanhemmissa Windows-versioissa. Lisäksi tulevat Steam-versiot vaativat Windowsin ominaisuus- ja tietoturvapäivityksiä, joita on vain Windows 10:ssä ja sitä uudemmissa versioissa.”, Valve tiedottaa niukasti.

Jos käytät Windows 7:ää tai 8:aa, olet äärimmäisessä vähemmistössä. Steamin helmikuun laitteisto- ja ohjelmistokyselyn mukaan vain 0,09 prosenttia käyttäjistä käyttää Windows 7:ää, kun taas 1,43 prosenttia käyttää sen 64-bittistä versiota. Myös Windows 8.1:n osalta luku on alle puoli prosenttia.

Mainos

Microsoft itse lopetti Windows 7:n, 8:n ja 8.1:n tuen tammikuussa: ”Suosittelemme, että vaihdat laitteen sellaiseen, joka tukee Windows 11:tä.”

Kun Epic aiemmin tässä kuussa luopui Fortniten Windows 7- ja 8 -tuesta, se suositteli vanhentuneiden käyttöjärjestelmien käyttäjille GeForce Now -järjestelmän käyttöä.

Tammikuun 1. päivä 2024 on Steamin tuhon päivä vanhoilla Windows-versioilla.

”Tuon päivämäärän jälkeen ei Steam Client enää toimi näillä Windows-versioilla. Käyttäjien on päivitettävä uudempaan Windows-versioon, jotta he voivat jatkaa Steamin ja Steamin kautta ostettujen pelien tai muiden tuotteiden käyttämistä”, Valven tiedote summaa.

Mainos