Mainos
Ensimmäistä kertaa Steamin historiassa yli 10 miljoonaa pelaajaa pelasi pelissä samaan aikaan.

SteamDB:n Twitterissä julkaiseman julkaisun mukaan Valven PC-pelialusta ylitti 10 miljoonan samanaikaisen pelaajan rajan ensimmäistä kertaa lauantaina 7. tammikuuta, jolloin huippulukema oli 10 082 055 pelaajaa.

Tämä ylitettiin jälleen seuraavana päivänä, jolloin saavutettiin 10 284 568 pelaajan huippu.

Mainos

Samalla ajanjaksolla palvelu saavutti myös uuden kaikkien aikojen huippulukeman yhtäaikaisten käyttäjien kokonaismäärässä, joka oli 33 078 963.

Samanaikaiskäyttäjätilastoon viitataan raporteissa useimmiten, koska se on korkeampi luku, mutta se sisältää myös käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet Steamiin mutta eivät pelaa mitään ja joilla on vain ohjelmisto käynnissä taustalla.

Samanaikaisia pelaajia koskeva tilasto taas kertoo, kuinka moni pelaa peliä aktiivisesti samanaikaisesti.

Steam ylitti ensimmäisen kerran 30 miljoonan käyttäjän rajan viikonloppuna lokakuun puolivälissä 2022, minkä jälkeen se ylitti saman virstanpylvään jokaisena peräkkäisenä viikonloppuna.

Vuoden 2023 alusta lähtien palvelu on saavuttanut 30 miljoonaa käyttäjää jossain vaiheessa joka päivä.

Yli 10 miljoonan samanaikaisen käyttäjän määrä on kuitenkin ollut apina selässä, johon ei olla ylletty. Nyt virstanpylväs vihdoin ylitettiin.

Lunar New Year -alennus vasta loppukuusta

Valve vahvisti viime vuonna, että sen tavanomaista Lunar New Year Salea ei järjestetä vuonna 2023, vaan se korvataan kevätmyynnillä, jotta talven alennusmyynnin (joka päättyi 5. tammikuuta) jälkeen olisi enemmän väliä.

Lunar New Year on tänä vuonna 22. tammikuuta. Valve kertoi ottaneensa käyttöön Steamin Lunar New Year Sale -myynnin vuonna 2016 kehittäjien ja asiakkaiden tulvan jälkeen sellaisilta alueilta kuin Hongkong, Taiwan, Kiina ja Etelä-Korea.

”Vuosien varrella olemme kuitenkin saaneet palautetta siitä, että Lunar New Year oli usein aivan liian lähellä joulukuun alennusmyyntiaikaa”, yhtiö kertoi.

”Uskomme, että monet julkaisijat valitsevat edelleen alennuksia peleistä kuun uudenvuoden juhlapyhän aikaan käyttämällä mukautettuja alennustyökaluja. Epäilemme kuitenkin, että asiakkaita palvelee paremmin se, että suurten Steamin laajuisten kausimyyntien välillä on hieman enemmän aikaa.”

Mainos