SteamOS 3 -vuodot paljastavat, miltä tulevan Steam Deckin käyttöliittymä näyttää

Mainos
Steam Deck -käsikonsolin käyttöliittymään pääsee käsiksi myös PC:llä, joten näemme nyt, miltä se näyttää.

Valven Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmän uusin versio, SteamOS 3, on saanut osakseen julkisuutta. Se on sama järjestelmä, joka asennetaan jokaiseen Steam Deckiin, mutta se kiinnostaa myös Windows-käyttäjiä, jotka käyttävät Steamia pöytäkoneilla ja muilla laitteilla.

Mainos

Tämä johtuu osittain siitä, että Valve aikoo siirtää Steam Deck -käyttöliittymän tietokoneelle korvatakseen päivättyyn Big Picture Mode -tilan myöhemmin.

Valve on tehnyt useita muutoksia käyttöliittymän näkymään, erityisesti sen sovittamiseki käsikonsoliin. Osa näistä muutoksista siirtyy Steamin työpöytänäkymään.

SteamDB:n Pavel Djundik jakoi useita kuvakaappauksia uudesta käyttöliittymästä, jotka on otettu vuotaneesta versiosta. Kuten Djundik huomauttaa, muotoilu on hyvin samanlainen kuin nykyisen Steam-kirjaston ulkoasu, vaikkakin siinä voidaan huomata muutamia ulkoasumuutoksia.

Djundik lisäsi, että kauppa ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hän paljasti myös, että jotkut käyttävät jo tätä SteamOS-alustaa muissa PC-pohjaisissa kämmenlaitteissa.

Steam Deckin toimitus alkaa joulukuussa, mutta monet saavat todennäköisesti omansa vasta vuoden 2022 ensimmäisellä tai toisella neljänneksellä. Valve ei ole vielä vahvistanut, milloin uusi käyttöliittymä siirtyy tietokoneelle.

Mainos