Mainos
SteelSeriesin näppäimistökolonnan edullisin lyömäsoitin, Apex 3 saapui toimitukseemme testattavaksi. Laite onnistui yllättämään kaikilla osa-alueilla.

Apex 3 on SteelSeriesin näppisten halpismalli, jota koristaa Suomessa noin 80 euron hintalappu. Isoveljensä Apex 5, 7 ja Pro ovat selvästi hintavampia, mutta Apex 3 ei suinkaan jää niiden jalkoihin. Laite on veden (kaljan ja kokiksen) kestävä, omaa ledivalot ja täyden muokattavuuden. Lisäksi näppäimistö on yli puolet Apex 5:ttä ja Apex Pro:ta hiljaisempi.

Mainos

Tuttua Apex-muotia

Ulkoisesti Apex 3 näyttää täsmälleen samalta kuin isoveljensä. Ainut visuaalinen poikkeama tulee Apex-sarjan oikeassa yläkulmassa olevasta ledipaneelista. Sitä ei nimittäin ole kolmosessa.

Tuttu rulla ja aktivointipainike ovat kuitenkin mukana, joten näppäimistöprofiilien vaihto käy samalla tavalla kuin muissakin saman sarjan näppiksissä. Oma K/D-ratio pitää kuitenkin katsoa itse pelin statistiikasta ledinäytön puuttuessa.

Apex 3:sta puuttuu erillinen näyttö, joka sarjan muissa osissa komeilee oikeassa yläkulmassa.

Värivalot ovat olemassa ja ne ovat täysin muokattavissa SteelSeriesin oman softan avulla. Samoin M-näppäimiin voidaan luoda omia komentoja helpottamaan esimerkiksi simulaattoreita tms. moninäppäimisiä pelejä.

Mukana paketissa on rannetuki, joka kiinnittyy magneeteilla näppiksen runkoon. Näppäintuen pinta on samettinen, mutta se on kivikova. Logitechin nahkaisen rannetuen elämyksellisyyteen on siis matkaa. Mutta eipä sellaista voi tällä hintalapulla vaatiakaan.

Ulkomuoto
N-Key Roll Over: Gaming Grade
Anti-ghosting: 24 painikkeessa
Valaisu: 10-vyöhykkeinen RGB-valaisu
Mitat (KxLxS): 39,69 x 444,7 x 151,62 mm

Kytkimet
Tyyppi ja nimi: SteelSeries Whisper-Quiet -kytkimet
Elinikä: Jopa 20 miljoonaa painallusta

Yhteensopivuus
Käyttöjärjestelmä: Windows ja Mac OS X. USB-portti vaaditaan.
Ohjelmisto: SteelSeries Engine 3.15+ Windowsille (7 tai uudempi) ja Mac OS X (10.11 tai uudempi)

Kestää nesteitä

Apex 3 on siitä kova laite, että sen päälle voi vaikka kusta, ja näppis porskuttaa entiseen malliin. No… ei koko rakkoa sen päälle kannata tyhjentää, mutta roiskeet se kestää huoletta. Eli jos aamukaffet kaatuvat näppäimille, ei hätä ole tämän näköinen. Nopean kuivauksen jälkeen homma pelittää, ilman huolta teknisistä ongelmista.

M-napit ovat muokattavissa.

Pehmyt kuin tyyny

Paras puoli Apex 3:ssa on kuitenkin sen näppäinten pehmeys ja hiljaisuus. Näppäimet ovat lähes laittoman hiljaiset. Ne ovat yli puolet hiljaisempia kuin isoveljiensä nakuttimet. Apex 5 ja Apex Pro tuntuvat jopa kirjoituskonemaisilta äänensä osalta kolmoseen verrattuna.

Näppäinten tuntu on kuitenkin aika kova. Kalliimmissa näppiksissä on kovempi ääni, mutta painikkeiden painotuntuma on pehmeämpi ja sulavampi. Apex 3:n painallukset ovat jämäkät kuin pehmeän lasagnen leikkaaminen kovan juustokuoren ollessa päällä. Eli alkutuntuma on jäykkä, mutta loppupainallus on pehmeä. Itse kuitenkin pidän Apex 3:n tuntumasta sarjan muihin kaluihin verrattuna eniten.

Kannattaako ostaa?

Apex 3 on laadultaan ja ominaisuuksiltaan erinomainen. Se on hintalaatusuhteeltaan aivan nappi valinta, mikäli uusi näppis on kiikarissa.

Näppäintuntuma, värivalojen muokattavuus, roisketiiviys ja hiljaisuus ovat ominaisuuksia, joista ei voi kuin tykätä. Apex 3 on ehdottomasti hintaluokansa parhaimmistoa.