Mainos
Arvostelussa tällä kertaa kohtaamme SteelSeriesin näppäimistöpataljoonan toiseksi edullisimman ja samalla tuoreimman tulokkaan, Apex 5 -näppiksen.

130 euroa maksava Apex 5 -näppäimistö sijoittuu SteelSeriesin kattauksessa edullisempaan päähän. Tämä tarkoittaa sitä, että ominaisuuksia on rajoitetusti, mutta laadusta ei ole silti tingitty.

Mainos

Muotoilu

Muotokieleltään Apex 5 noudattelee aivan samaa designia kuin kollegansa, Apex Pro, Apex 7 ja Apex 3. Design on tuttua nude-lookkia, jossa näppäimet ovat ulokemallisia, ilman ympäröivää muovikehystä. Täten lediloisto pääsee oikeuksiinsa.

Näppäimistön mukana toimitetaan muovinen rannetuki, joka omaa mattaisen pinnoituksen. Rannetuki ei ole pehmeä Logitechin tavoin, vaan kova. Ranne asettuu kuitenkin paremmin näppäinten tasolle, kun rannetuki on käytössä, joten siitä on selvästi iloa ja hyötyä.

Siniset kytkimet, mekaaninen tuntuma

Mikä piru on sitten hybridi-mekaaninen näppäimistö? No, se on näppis, joka tuntuu ja kuulostaa hyvinkin mekaaniselta, mutta ei ole sitä. Kyseessä on uusi innovaatio heille, jotka ovat tottuneet ja jumittuneet mekaanisiin kytkimiin, mutta haluavat smoothimman tuntuman. Hybridisinisille mekaanisille pelikytkimille luvataan jopa 20 milj. painalluksen takuu, joten nappien pitäisi kestää kunnon runtua.

Kysyimme lokakuussa Ruotsissa SteelSeriesin tiedottajalta, miten tämä on testattu. Hän kertoi laitteiden olevan koneissa, jotka hakkaavat näppäimiä monta viikkoa putkeen, kunnes ne hajoavat. Kone ilmoittaa painallusten määrän hajoamishetkellä.

Pikkunäyttö ja pikakomennot

Näppäimistön oikeassa yläkulmassa on Apex Pro -näppiksen tavoin rullakiekko, valintapainike ja pieni näyttö. Näytön ja rullan avulla voi nopeasti muuttaa näppäimistöprofiileja ja ledivalaistusta, mikäli mieli tekee kikkailla. Varsinaista hyötyä näytöstä ei ole, joten sen käyttö jää alkuleikkien jälkeen varsin olemattomaksi.

Pikkunäyttöön voi vaikka piirtää oman suosikkikuvansa.

Kuten aina, näppäimistön valoja ja profiileja muokataan yksityiskohtaisesti oman sovelluksensa avulla.

Kannattaako ostaa?

Jos näppäimistöltä ei vaadita esim. omaa USB-liitintä, mutta käyttäjä haluaa laatua, eikä halua maksaa maltaita, tällöin Apex 5 on hyvä ostos. 130 euron hintainen näppis on keskihintainen ja sillä saa laatua. Lisäksi Apex 5 sopii myös konsoleihin, joten uuden Call of Duty: Modern Warfaren pelaamisesta saa paljon enemmän iloa irti konsoleilla, kun ottaa hiiren ja näppiksen mukaan touhuihin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Apex 5
Edellinen artikkeliKuinka Netflixin 2D-animaatio Klaus saatiin näyttämään kolmiulotteiselta
Seuraava artikkeliPS4:n ja Xbox Onen myynit pudonneet jopa 35 prosenttia
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
steelseries-apex-5-arvostelu-mekaaninen-pelinappaimisto-pclle-ja-konsoleilleApex 5 on erinomainen keskihintaluokan näppäimistö. Pikanäytön olisi voinut korvata esim. USB-liittimillä, mutta täytyyhän sitä SteelSeriesinkin jotenkin erottua kaupan hyllyillä.