Mainos
Steelseriesin Arctis Nova 7x Wireless on sitä uudempaa Arctis-sarjaa, mistä ”Nova” nimessä kertoo. Parilla huntilla irtoavat luurit tarjoavat langattomuutta pelaajille ja sinihammasta kännykän käyttäjille.

Steelseriesin Arctis-sarjaa jatkava Arctis Nova -sarja tarjoaa 7x Wireless -headsetillään langatonta kuuloketoimintaa johtokammoista kärsivälle pelaajalle.

Ensisijaisesti peliluureiksi tarkoitetut kuulokkeet sisältävät ulosvedettävän mikrofonin, langattomuutta lähettimellä ja bluetooth-yhteydellä yhtäaikaiselle peli- ja puhelinäänelle. Jos haluaa kattavimman toiminnan eri laitteille, kannattaa hankkia Xbox-versio 7x:stä, sillä se toimii melkein minkä tahansa laitteen kanssa.

Mainos

Monesta muusta langattomasta kuulokkeesta poiketen Arctis Nova 7x:ssä on myös portti 3,5 mm:n piuhalle, eli sitä voi käyttää huoletta aataminaikaisissa Walkmaneissakin.

Moneen taipuva Arctis Nova 7x näyttää ominaisuuksiltaan kattavalta, mutta kuulostaako se muulta kuin spelttipuurolta?

@respawn_fi SteelSeries Arctis Nova 7X Wireless -pelikuulokkeiden #unboxing#fyp #headset #gaming #gamingontiktok ♬ Straight Outta Compton – N.W.A.

Asialliset ja piiloletkulliset

Näin yli 40-vuotiaalle kriitikolle Steelseriesin Arctis Nova 7x Wireless muistuttaa ulkoisesti niitä isoveljen älppärin vierestä löytyviä Iron Maidenilla loppuun poljettuja luureja, joihin pikkusisarella ei ollut mitään asiaa koskea. Poikkeuksena tähän ulkomuotoon löytyy vasemmasta luurista uloskiskaistava rimpulan oloinen letkumainen mikrofoni, joka äänen puolesta ajaa asiansa, mutta muuten tuntuu halvalta ja ajan myöten helposti murtuvalta. Voi olla, että se kestää vielä muutamankin sukupolven, vaikka ensitunnelma letkun hipelöinnissä aiheutti lähinnä myötähäpeää.

Tämän lisäksi päänkannattelupantaa koristaa Xbox-versiossa vihreä värinen kangashihna, joka ikävästi painaa päälakeani. Huomautan tässä kohtaa, että oletan päälakeni olevan tavanomaista herkempi. Kannattaa testata kuulokkeet itse alan liikkeessä.

Steelseries Arctis Nova 7x Wirelessit ovat kevyet, joten sen puolesta niitä voi kannatella päässään pidemmänkin aikaa. Kaulalle laskettuna kuulokkeet painavat sopivasti molempiin valtimoihin, että allekirjoittanut voi laskea pulssinsa korvien huminasta.

Sojottava mikkiletku.

Kuulokkeiden kupeista löytyy rullat volyymille, chat/peli-miksaukselle, mikin mykistys -nappi ja virta- sekä bluetooth nappi. Portteina luureista löytyy lataukseen USB-C-portti ja 3.5 mm piuhapaikka, jottei vanhemmat laitteetkaan jäisi itkemään ääneti.

Kuukuppien ulkoreunasta löytyy magneeteilla kiinnitetyt läpyskät Steelseries-logolla. Ehkäpä joku joskus kertoo minulle, mitä hyötyä tuollaisista on niille, jotka eivät aio kuulokkeitaan kustomodoia.

Tulitikkuaskia pienemmälle lähetimelle voikin sanoa heipat, sillä se menee mustana pikkukikkareena välittömästi hukkaan.

Mörinää ja tikareita

Äänenlaatu musiikkia kuunnellessa on mehukas, pelatessa äänenlaatu on vähintäänkin turhauttava.

Basso toistuu kovaa ja hieman puuroutuvasti, joka musassa antaa letkeän tunnelman, mutta peleissä vaikuttaa lähinnä kuin joku lahjoittaisi sukunsa vaikut suoraan luurin käyttäjän korviin.

Ylätaajuuksissa on rapsakkaa napakkuutta, joka toimii musiikissa, mutta peliäänissä tuntuu puuroutuvaan bassoon yhdistettynä pieniltä tikareilta korviin.

Bluetooth yhdistyy pienen tappelun jälkeen ja musiikin kuuntelu pelaamisen aikana sujuu napakasti.

Spider-Man -pelin flengailumusiikki yhdistettynä Daft Punkiin toimi yllättävän kivasti; peliäänet vaan pääsevät puurolla ja tikareilla pilaamaan tunnelmaa.

Langattomuus pätki kotisohvalta pleikkariin yhdistettynä jonkun verran yhtenä päivänä, muttei seuraavana.

Kupit eristävät hieman ääntä, ja pitävät kissan karvoilla välillisesti aina mukanasi

Vaikea suositella varauksetta

Kokonaisuutena Steelseries Arctis Nova 7x Wireless luureista jäi sellainen keskiketterä yleistunnelma. Musiikin kuunteluun voisin käyttää näitä useamminkin, mutta peliääni vaatisi selkeästi viilausta, ennen kuin suostuisin näiden kanssa pidempiä sessioita pelaamaan.

Akun luvataan kestävän kuulokkeissa päälle parikymmentä tuntia, mikä on kyllä monessa tapauksessa enemmän kuin riittävästi.

Varauksetta Arctis Nova 7x Wirelessiä ei voi suositella, juuri peliääniprofiilin vuoksi. Kannattaa ehkä käydä testaamassa itse, josko ääniprofiili puhuttelisikin paremmin kuin allekirjoittanutta. Paketin kyljessä on moneen otteeseen mainittu että Steelseries on tehnyt luurit, jotka ovat voittaneet vaikka mitä palkintoja. Kyseessä on kyllä jotkut aivan muut Steelseriesin kuulokkeet, kuin nämä 7x Wirelessit.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Steelseries Arctis Nova 7x Wireless
Edellinen artikkeliScream 7 menetti jo toisenkin päätähtensä
Seuraava artikkeliPSVR 2 saa viimein uutta pelattavaa: Resident Evil 4 Remake saa VR-tilan
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
steelseries-arctis-nova-7x-wireless-arvosteluMusaan erittäin jees. Pelaamiseen hankittaessa on hyvä käydä testaamassa ääniprofiili, tai varmistuttava palatusoikeudesta. Parilla huntilla keskiketterät luurit tai keskikeppanaa, sinä päätät.