Mainos
Kun hiireltä vaaditaan tarkkuutta ja responsiivisuutta, ei ole aivan sama millä Bilteman hiirellä sitä tulittaa kanssapelaajia eturaivoon.

Steelseriesin Prime Wireless on tämän vuoden malliston lippulaivahiirulainen, joka panostaa maukkaaseen naksutteluun ja tasaisen varmaan tarkkuuteen.

Mainos

Muotoilu

Steelseries Prime Wireless on langaton ja malliston keveimmästä päästä. Keveyden hintana ei kuitenkaan ole ollut ulkonäön pilaaminen hunajakennoreijillä.

Estetiikka on tuttu Steelseriesin muistakin hiiristä. Muotoilu on sellaista, että se sopii kouraan kuin kouraan varsin mukavasti. Hiiren pinnoite on mattaista muovia, joka takaa hyvän pidon.

Painoa hiirellä on vaatimattomat 80 grammaa, joten hiiri rullaa varsin vaivatta, vaikka rannetta ei oltaisikaan treenattu salilla Mentulan vinkeillä. Toki rannereenistä on hyötyä, joten sitä suositellaan keveydestä huolimatta.

Elisabeth Reeni toimii reenaamisen ykkösmotivaattorina.

Käytettävyys

Käytettävyydeltään Steelseries Prime Wireless on mitä mainioin jyrsijä. Itse olen jo muutaman vuoden ajan käyttänyt Logitechin monipuolisesti säädettävää Pro-hiirtä, mutta sen oikean napin muuttuessa epävarmaksi, olen valmis vaihtamaan Steelseries Prime Wirelessiin aivan tyytyväisenä. Jo parin päivän totuttelun jälkeen olin vakuuttunut siitä, että Optimus Prime on todella hyvä tapaus, vaikka sen nappien määrä onkin aiempaa hiirtäni vähäisempi.

Säätömahdollisuudet

Napeista puheen ollen; hiirestä löytyy yhteensä 5 näppäintä, oikea, vasen, rulla sekä pari sivunappia. Näillä pärjää. Kaikkiin voi asettaa omat toiminnot ja combot Steelseriesin omalla softalla, joka asennetaan Windowsiin automaattisesti hiiren ensimmäisen kytkennän yhteydessä. Sitä ei siis tarvitse edes metsästää internetistä. Tämä jos mikä on erinomaista käyttäjälähtöistä palvelua. Propsit palvelumuotoilusta!

Softalla voi säätää myös eri profiileja eri pelejä varten eri tarkkuuksille. Itse pidän eniten 1400 dpi:n arvosta ja muutin sen oletusasetukseksi. Samaan profiiliin voi ympätä värikoodaukset tai sammuttaa kaikki ledit.

Hiiressä on myös valaistu rulla, jonka valon värejä ja käyttäytymistä voi säätää.

Kannattaako ostaa?

Steelseries Prime Wireless on mitä loistavin langaton hiiri valmistajan mukaan 100 tunnin käyttöajalla. Sen näppäimet ovat toteutettu Prestige OM Switch -tekniikalla, joten painelu on rouskuisan mukavaa. Hiirtä on yksinkertaisesti luontevaa ja kiva käyttää.

Jos hiiren vaihto on ajankohtainen, kannattaa ehdottomasti harkita Prime Wirelessin hankkimista. Parhaan hiiren löytää itselleen kuitenkin testaamalla kaupoissa eri mallisia ja mutoisia hiiriä. Tämä kun on makuasia.

Mainos