Mainos
Voiko 40 eurolla saada erinomaisen pelihiiren? Arvostelussa SteelSeriesin Rival 3, joka ainakin pyrkii siihen.

Rival 3 -pelihiiri haluaa tarjota hyvän pelihiiren ominaisuudet edullisesti kuluttajalle, joka kaipaa laatua, ledejä, säädettävyyttä ja lisänappeja, mutta ei ole valmis maksamaan toistasataa euroa tai tyytymään Bilteman muovijyrsijöihin.

Mainos

Muoto kuin muorilla

Muotoilultaan Rival 3 edustaa perinteistä pelihiirimuotoilua. Se on kompakti, standardikokoinen rotta. Arviokappale laitteesta on tyylikäs mattamusta. Pinnoite on myös mattainen ja siitä on täten hyvä pitää kiinni. Hiiri on kuin tissi – se sopii käteen.

Hiiren pohjaa ja takapäätä koristavat ledivalot, jotka oletuksena kiertävät sateenkaaren värejä. Näitä voi kuitenkin muokata SteelSeriesin oman tietokonesovelluksen avulla, mikäli spektrumiaaltoilu alkaa sapettamaan.

Napanuoralla kiinni

Hiiri on täysin langallinen. Tämä tarkoittaa sitä, että akku ei lopu, eikä viiveistä ole tietoakaan. Huonona puolena on tietysti langallinen napanuora, joka saattaa olla jollekin käyttäjälle myrkkyä. Itse olen johdollisten hiirien ystävä, toveri – jopa kuoma.

Hiirestä löytyy peruspainikkeet, rulla sekä pari ekstrapaiketta. Peruspainikkeiden kytkimet ovat hiljaiset, joten aggressiivisempikaan nakuttelu ei pane vituttamaan kanssaeläjää. Painamista voisi kutsua sanalla sanoen pehmyeksi.

Lisäpainikkeista sen sijaan tulee nalkutusta. Niiden sijoittelu on hieman ikävä ja upotettu, joten niiden painaminen peukalolla on hitusen kalliimpia sisariaan työläämpää. Painamiseen joutuu keskittymään, joten huomio viedään pelistä peukalolle. Tästä tulee paha mieli.

Kannattaako ostaa?

Rival 3 on langallisten ja edullisten pelihiirulaisten aatelia. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin soiva peli, joka ajaa täysin asianasa. Ainoastaan hieman kehnosti saavutettavat sivunapit saattavat ärsyttää joitain näpyttelijöitä, mutta perus rullailussa ja pelikäytössä tämä marsu on kerrassaan maukas möykky.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Rival 3
Edellinen artikkeliKuinka koneoppimista hyödynnettiin elokuvatehosteissa? Oscar-ehdokkaat erikoistehosteiden osalta syynissä
Seuraava artikkeliNäin Transformers-äänet tehdään
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
steelseries-rival-3-pelihiiren-arvostelu-perushiiri-joka-istuu-kateen-erinomaisestiRival 3 on langallisten pelihiirulaisten aatelia. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin soiva peli, joka ajaa täysin asianasa. Ainoastaan hieman kehnosti saavutettavat sivunapit saattavat ärsyttää joitain näpyttelijöitä, mutta perus rullailussa ja pelikäytössä tämä marsu on aivan maukas möykky.