Mainos
Street Fighter V julkaistiin vuosi sitten hieman puolittaisena kokemuksena. Graafisesti ja ohjaustuntumallisesti peli oli todella onnistunut, mutta sisältöä oli verrattain vähän ja pelihallitila puuttui kokonaan.

Sisällöt julkaistiin palasissa vuoden aikana, mutta nyt koko kokonaisuuden saa yksissä kansissa sen himoitun pelihallitilan kanssa.

Arcadessa on se juttu

Street Fighter -pelisarja on alunperin pelihalleista tuttu ja pelihalliohjaimilla sitä kuuluu myös pelata. Niinpä Konami on vihdoin tuonut myös viidenteen Street Fighteriin kunnon pelihallimuodon, joka ei rajoitu ainoastaan viidennen pelin teemoihin.

Mainos

Pelihallimuodossa on tyrkyllä Street Fighter Arcade -matseja aina ensimmäisestä viidenteen peliin saakka, joissa nähdään tuttuja taustoja ja hahmoja modernisoituna. Nostalgia on läsnä, vaikka grafiikka onkin modernia.

Olisi kuitenkin ollut huomattavasti nostalgisempaa, mikäli grafiikaksi olisi voinut valita klassisen 2D-pikseligrafiikat. Samoin auton hajotusta alkuperäisessä hengessä jää kaipailemaan.

Itse pelihallipelimuodoissa kamppailaan klassiseen tapaan pisteistä, joita saa läpäisemällä pelejä.

Street Fighter V Arcade-pelimuodot

Mitä muuta uutta?

Street Fighter V: Arcade Edition sisältää alkuperäisen Street Fighter V -pelin lisäksi uudet Arcade- ja Extra Battle -pelitilat, uudet V-Trigger-liikkeet, gallerian ja täysin uusitun käyttöliittymän.

Uutena mukana myös uudistettu harjoittelutila. Harjoittelutila on täydellinen heille, jotka haluavat hiota oman taistelutyylinsä pikkutarkasti. Treenitila näyttää aiempaa tarkemmin esimerkiksi, milloin pelaaja on etulyöntiasemassa tai alakynnessä.

Kaikilta muiltaosin Street Fighter V: Arcade Edition on se sama Street Fighter V, joka julkaistiin vuosi sitten. Pelin suurimmat miinukset ovat Extra Battle -pelimuoto, jossa haiskahtaa uhkapelimäisyys, sekä faneja rassaaneen T. Hawk -hahmon uupuminen. Peli on kuitenkin uskollinen tyylilleen ja pitää takuulla olemassaolevista faneistansa kiinni.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Street Fighter V: Arcade Edition
85 %
Edellinen artikkeliJussi-ehdokkaat on julkistettu – Lyhytelokuville oma Jussi-palkinto
Seuraava artikkeliRed Dead Redemption 2 julkaistaan 26. lokakuuta – katso uudet kuvat
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
street-fighter-v-arcade-edition-arvostelu-vihdoin-pelikansan-himoitsemaa-pelihallimatkintaaStreet Fighter V: Arcade Edition on se sama Street Fighter V, joka julkaistiin vuosi sitten. Pelin suurimmat miinukset ovat Extra Battle -pelimuoto, jossa haiskahtaa uhkapelimäisyys, sekä faneja rassaaneen T. Hawk -hahmon uupuminen. Peli on kuitenkin uskollinen tyylilleen ja pitää takuulla olemassaolevista faneistansa kiinni.