Mainos

Meteoriitti syöksyy kohti maapalloa. Jysähtäessään Etelänavalle, sisältä paljastuu salaisuuksien pandoran lipas.

Lippaan avulla Tekkenin hullut örkit, valosädevoimineen ja ihmeellisine örkkeineen pääsevät maapallon pinnalle taistelemaan Street Fighter -hahmoja vastaan.

Mainos

Perustaistelu

Street Fighter X (luetaan: cross) Tekken sekoittaa kahden maailman suosituimman taistelupelin hahmot yhteen pakettiin. Aluksi valitaan oma kahden hengen tiimi, jonka jäsenille voi valita joko perinteikkäät asustukset, vaihtoehtoiset vaatteet tai täysin itse customoidut kledjut. Kiinnostavimmat asuvallinnat löytyvät SF-hahmo Poisonilta, jonka kireä toppi ei jätä juuri mitään arvailujen varaan. Muillakin hahmoilla lihallista iloketta esitellään varsin avoimesti, mutta suurin osa heistä on urospuolisia.

Poison ja kireä toppi
Poisonin pieni paita edustaa pelin riettainta vaateantia.

Ennen kuin valitaan joko Arcade, Versus tai Network -pelimoodi, ehdottaa tietokone peljaalle perusliikkeiden hallintaa lähes päättymättömän, 20-osaisen tutoriaalin avulla. Liikkeissä ei ole mitään hankalaa, mutta jatkuvasti ruutuun pomppaavaa papyyrusvihkosta joutuu selailemaan turhautumiseen saakka. Vihkosesta ei ole edes mitään hyötyä.

Kun tutoriaalit on käyty, ja ensimmäiset vaatteet muokattu voidaan taistelun tiimellys aloittaa. Oman joukkueen voi kasata mistä tahansa pelin 44 hahmosta, joista suurin osa on jo heti kättelyssä valittavana. Yksi hahmoista on kysymysmerkkinä ja kymmenkunta valitsemattomissa. Kun peliä paukuttaa läpi, alkaa hahmokavalkaadi kasvaa, kuten myös muut customointioptiot.

Pelin vaikeusasteita on seistsemän, joista helpoin on naurettavan helppo ja vaikein täysin mahdoton.

Paul lyö

Pelin grafiikka on erittäin kaunista ja koukuttavaa. Se kunnioittaa alkuperäisiä Street Fighter -graffoja sarjakuvamaisella piirrostyylillään, mutta nyt kolmiulotteisena. Lopputulos on kaunein 3D-sarjakuvajäljitelmä, mitä tähän mennessä on nähty.

Äänimaailma kunnioittaa japanilaisia pilipali-zuf-zing-zang-bli-blop-pling-plong-ääniä, yhdistäen ne omituiseen rock-britneyspears-dubsteppiin. Äänimaisema saattaa kuulostaa todella oudolta, mutta se jotenkin vain toimii. Hämmästyttävää!

Street Fighter X Tekken on yksi hauskimmista taistelupeleistä uusimman Mortal Kombatin jälkeen ja se on sekä Tekkenien että SF-pelien faneille ehdoton hankinta!

Kristian Eloluoto

Mainos
Edellinen artikkeliIn Time (Blu-ray)
Seuraava artikkeliApollo 18 (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.